– Opština Pirot i ove godine sredstvima iz opštinskog budžeta pomaže rad lokalnih medija, pa će za to biti izdvojeno 13,4 miliona dinara. Novac će se iz budžeta dodeljivati po dva osnova – 70 odsto tih sredstava je za redovan rad i obavljanje informativne delatnosti, a ostatak sredstava će se deliti na osnovu projekata medija. Za redovnu aktivnost medija izdvojeno je 9,4 miliona dinara, a četiri miliona dinara za projekte s kojima će oni konkurisati .

Ugovore sa direktorima medija je juče potpisao predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, rekavši da se nada da je ova pomoć opštine medijima jedna od ključnih za njihov opstanak.

– Opština Pirot je zainteresovana da mediji izveštavaju o svim događajima u opštini i da kroz ta nenamenska sredstva opstanu, a da kvalitet informativnog programa koliko je moguće poboljšaju. Zbog privredne situacije manje je oglašivača i izvora drugih prihoda za njihov rad. Zato smatramo da naša pomoć ne sme da izostane, bez obzira na neka mišljenja da ne treba da podržavamo na ovakav način lokalne medije – rekao je Vasić.

Član Opštinskog veća Boban Nikolić rekao je da su ove godine izdvojena značajna sredstva za oblast informisanja i da Opštinsko veće i komisija za raspodelu sredstava nisu imali lak zadatak.

– Bilo je mnogo većih zahteva nego što smo mi mogli da podelimo, ali se nadam da će kvalitet njihovog programa biti što bolji i da će opstati u ovim teškim vremenima – rekao je Nikolić, dodajući da će pažljivo pratiti kako se troše budžetska sredstva.

Za redovnu delatnost Regionalna TV Pirot je dobila 2,6 miliona dinara, TV „PI kanal“ 2,1 milion, Radio Pirot dva miliona, nedeljnik „Sloboda“ 1,7 miliona i Radio „Sport plus“ milion dinara.

U toku je konkurs za podelu ostatka para na osnovu projekata medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari