Opštinska izborna komisija u Pirotu juče je objavila zvanične rezultate lokalnih izbora u Pirotu prema kojima će odbornike novog saziva SO imati samo četiri od 11 lista koje su učestvovale u trci.
Listi Koalicije za Pirot, G 17 plus i SPO, za koju je glasalo 38,31 odsto birača, pripašće 26 od 56 odborničkih mandata, Srpskoj radikalnoj stranci -16, Demokratskoj stranci devet i koaliciji SPS – PUPS – JS- PSS – pet mandata.

Opštinska izborna komisija u Pirotu juče je objavila zvanične rezultate lokalnih izbora u Pirotu prema kojima će odbornike novog saziva SO imati samo četiri od 11 lista koje su učestvovale u trci.
Listi Koalicije za Pirot, G 17 plus i SPO, za koju je glasalo 38,31 odsto birača, pripašće 26 od 56 odborničkih mandata, Srpskoj radikalnoj stranci -16, Demokratskoj stranci devet i koaliciji SPS – PUPS – JS- PSS – pet mandata. Cenzus nisu prošli SNS, DSS, LDP, Laburistička partija Srbije, Nova Srbija, Unija Roma i lista Ekološka stranka zeleni – SDU – Narodna seljačka stranka. Kako smo saznali, danas će početi razgovori čelnika Koalicije za Pirot sa čelnicima tri liste koje su dobile poverenje birača o koalicijama za sastavn nove skupštinske većine.
Na lokalnim izborima u Babušnici najveću podršku birača dobila je lista G17 plus -Pokret za Lužnicu, koja će imati devet odborničkih mandata. Lista Nove Srbije osvojila je sedam mandata, Koalicija SPS – PUPS pet mandata, DSS, lista Koalicija za Lužnicu -SPO i SRS će imati po četiri odbornička mandata, DS je osvojila tri mandata, a Demokratska partija Bugara jedan mandat. U lokalnom parlamentu ima 37 odborničkih mesta.
Na lokalnim izborima u Beloj Palanci, DS je osvojila 11 mandata, SPS – PUPS – JS osvojila je devet odborničkih mandata, SRS – šest, a Grupa građana Koalicija za Belu Palanku i DSS imaće po dva mandata. SO Bela Palanka ima 29 odborničkih mesta.
Lista DSG 17 plus na lokalnim izborima u Dimitrovgradu osvojila je 12 odborničkih mandata, SRS, DSS i Demokratska partija Bugara imaće po četiri mandata. SPS će imati tri mandata, a Partija Bugara u Srbiji dva odbornička mesta. U SO Dimitrovgrad ima 29 odborničkih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari