Nova sezona na Gradskom kupalištu u Pirotu, ukoliko dozvoli vreme, počeće 15. juna i trajaće do 20. avgusta, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u JP Komunalac.
Direktor Komunalca Nada Avžner rekla je da se ovo preduzeće ozbiljno priprema kako bi Gradsko kupalište spremno dočekalo kupače.

Nova sezona na Gradskom kupalištu u Pirotu, ukoliko dozvoli vreme, počeće 15. juna i trajaće do 20. avgusta, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u JP Komunalac.
Direktor Komunalca Nada Avžner rekla je da se ovo preduzeće ozbiljno priprema kako bi Gradsko kupalište spremno dočekalo kupače. – Program uređenja Kupališta prihvatio je naš Upravni odbor i osnivač. Ove sezone će biti dosta novina. Pre nekoliko meseci zasadili smo 40 sadnica vrbe, urađena je hidrantska mreža u dužini od 600 metara. Vreme nas je malo omelo ali ćemo uraditi još jedan sanitarni čvor u centralnom delu. Dno bazena će biti pošljunčano sa oko 1.000 kubika šljunka. Zahvaljujući Tigru i ove godine ćemo imati nove sadržaje. Imamo ponudu da će ovog leta na kupalištu biti i pedaline i verujem da će se to kupačima svakako dopasti – rekla je Nada Avžner, dodajući da će pre početka nove sezone biti izvršena dezinfekcija i dezinsekcija celog kompleksa.
Prema njenim rečima cena ulaznice za odrasle će biti 60, a za decu do 10 godina 30 dinara dnevno.
– Ova cena uključuje korišćenje svih sadržaja na kupalištu. Kao što je poznato kupačima se nude mali fudbal, košarka, odbojka, tobogan, dečje igralište, sportovi u vodi… Smatramo da su cene prihvatljive s obzirom na to šta sve nudimo – rekla je Nada Avžner.
Zamenik direktora Komunalca Boban Tolić podseća da će i ovog leta na Kupalištu kao i ranijih godina raditi sve službe.
– Ukupno će biti angažovano 20 radnika. Pored spasilaca na kupalištu će raditi i stalna medicinska ekipa, higijeničari i redari. Sve to radi se kako bi se poboljšala bezbednost kupača, a nastojaćemo da i higijena bude na nivou koji je potreban – kaže Tolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari