Fudbaleri Arsenala iznenadili su mnoge fudbalske „stručnjake“ pobedom u Minhenu, ali im ona nije bila dovoljna za plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Bajern je na svojoj Alijanc Areni izgubio 2:0, ali će ipak igrati u narednoj fazi, pošto je u prvom meču slavio 3:1 u sred Londona.


Dramu u Minhenu najavio je Olivije Žiru već u trećem minutu kada je posle oštrog proigravanja Volkota pogodio mrežu rivala. Da je rezervista Žervinjo postigao pogodak u 79. minutu, gol Lorana Koščelnog glavom posle udarca iz ugla Kasorle u 85. minutu bio bi dovoljan za neverovatan prolaz izabranika Arsena Vengera. Ipak, napadač iz Obale Slonovače nije mogao mnogo bolje iz teške pozicije u tom 79. minutu pa je lopta otišla pored gola. Imali su svoje šanse i Bavarci, a više od ostalih promašivao je Arjen Roben. Holanđanin je komplikovao i kada je trebalo i kad nije, a najbliži pogotku bio je u 68. minutu kada je Fabijanski odlično reagovao i loptu izbacio u korner. Arsen Venger može da bude zadovoljan izdanjem svojih pulena u drugom delu dvomeča sa vicešampionom Evrope, ali će njegov tim i ove sezone ostati bez trofeja. To je već tema za razmišljanje bogatih gazdi „tobdžija“.

Prvi put od 1996. godine nijedan engleski tim nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Aktuelni šampion Evrope Čelsi i prvak Engleske Mančester siti završili su takmičenje ove sezone u grupnoj fazi, a osmina finala bila je poslednja stanica za Mančester junajted i Arsenal. Na žrebu u petak u podne naći će se imena Pari Sen Žermena, Juventusa, Borusije iz Dortmunda, Reala, Barselone, Galatasaraja, Bajerna i Malage.

Malaga bolja od Porta

Zanimljivo je bilo i u Malagi, gde je domaćin „jurio“ minus od jednog gola iz prvog susreta sa Portom. U finišu prvog dela Isko je anulirao tu prednost šampiona Portugala, a konačnih i dovoljnih za prolaz 2:0 postavio je rezervista Santa Kruz u 77. minutu. Porto je od 49. minuta igrao sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona opravdano isključen Defur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari