Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, iako su večeras na svom terenu izgubili od Arsenala sa 0:2.

Bajern je otišao medju osam najboljih zato što je u prvom meču u

Londonu pobedio sa 3:1, odnosno postigao je gol više u gostima.

U drugom večerašnjem meču osmine finala, Malaga je pobedila Porto

sa 2:0 i tako obezbedila plasman medju osam najboljih, pošto je u

prvom meču izgubila 0:1.

U četvrtfinale su se ranije plasirali Barselona, Galatasaraj, Juventus, Borusija Dortmund, Pari Sen Žermen i Real Madrid. Posle eliminacije Arsenala, Engleska je ostala bez predstavnika u Ligišampiona.

„Tobdžije“ su pre meča izjavljivale da žele čudo i već u trećem minutu su poveli golom Olivijea ZZiroa posle asistencije Tija Volkota. Francuski internacionalac je dobio loptu s desne strane i nogom jezakucao pod prečku.

Bavarci se nisu izgubili, ali nisu bili ni poletni i agresivni kako se očekivalo. Bajern je igrao bez Bastijana SSvajnštajgera i Franka Riberija, tako da mu je igra bila malo sporija, a domaći tim nijestvarao mnogo šansi.

Bajern je u drugom poluvremenu skoro zaigrao presing i mogao je da izjednači u 67. minutu, kada je Arjen Roben izašao pred golmana Lukaša Fabijanskog, ali nije uspeo da ga savlada iz blizine.Bavarci su imali još nekoliko prilika, ali je Arsenal bio taj koji jepostigao gol. U 85. minutu je Loran Kosijelni posle kornera zatresaomrežu domaćina.

Arsenal nije uspeo da u poslednjih pet minuta postigne gol, ali se časno oprostio od Lige šampiona.Malaga je u svojoj prvoj sezoni u elitnom evropskom klupskom takmičenju stigla do osam najboljih. Isko je u 43. minutu neutralisao prednost Porta iz prvog meča, a onda je u 77. asistirao Rokeu SantaKruzu za istorijski trijumf.

Malaga je pre pet godina igrala u drugoj ligi, a večeras su eliminisali dvostrukog evropskog prvaka. Španski klub, medjutim, neće moći da igra u Evropi sledeće godine, odnosno pet ukupno zbogfinansijskih malverzacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari