PISA: U Finskoj, Nemačkoj i Švedskoj deca najmanje uče a postižu najbolje rezultate

Ostavite komentar


  1. To znaci da ne uce nepotrebne gluposti koje su za sudije iz konkretnih oblasti. Ali kod nas nije bitno gradivo vec da ima posla za prof. I nastavnike svih profila pa se po njima gradivo i pravi. Previse bespotrebnih informacija koje se predaju uz minimum obnavljanja i ucenja prakticnih zivotnih problema

    1. У успешним државама наставници се не блате. Образовање се не види као најважније место за уштеде. Ученици су зато мотивисани да уче.

  2. To vam je negativna selekcija pri zaposljavanji nastavnika. Kod svih nastavnika radi „veza’. Ostala deca to vide i vrlo brzo jos u prvim razredima osnovne skole postane im jasno da se trud ne isplati, već samo veza. Nastavnici , naravno , prećutno se slažu sa tim i ne uče decu ničemu, ali zato privatno samo izvolite načas. Tax free prihod.
    E moji nastavnici, Vi prvi trebate se pobuniti i promeniti ponašanje, i pročistiti nastavni kadar. Nije vama niko kriv, sami ste to i zaslužili.
    Što se tiče plata pa uzmite u obzir i prihode od privatnih, neoporezovanih časova matematike, srpskog, fizike, jezika, hemije…..

Ostavite komentar


Društvo

"Zavisi i na koji način je dete vaspitavano": Psihološkinja Brzev Čurćić o ličnostima koje su podložnije prihvatanju dezinformacija 10

„Zavisi i na koji način je dete vaspitavano“: Psihološkinja Brzev Čurćić o ličnostima koje su podložnije prihvatanju dezinformacija

Kako ćemo reagovati na informacije i koje informacije ćemo uvažiti zavisi od našeg unutrašnjeg psihološkog sadržaja, kaže psihološkinja i dodaje da odnos prema vestima koje primamo zavisi od toga do koje mere nam je potrebna stimulacija koja dolazi spolja, a u kojoj meri imamo unutrašnji prostor koji možemo sami da osmislimo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.