Pismo reprezentativnih sindikata: Nastavnici odlaze iz prosvete zbog loših uslova i niskih plata

Ostavite komentar


  1. Nije posao roditelja da resava probleme prosvetara.To je posao ministarstva i sindikata.Sindikati su u problemu pa kukaju jer su zajedno sa ministarstvom unistili prosvetu.Dok su se drugi u budzetu borili za svoje radnike oni su godinama lagali i podvaljivali prosvetarima a sada kada su provaljeni ne znaju kako dalje da predju prosvetarem.Organizuju jalove steajkove traze od prosvetara da strajkuju protiv zakona kako bi ih ponizavali a drzavi to odgovara da ih sto nanje plate.Ali beze od zakonskog strajka cas 30 minuta i da traje do ispunjavanja zahteva jer to drzavi ne odgovara.Dzaba ih da se foliraju jer prosvetari vide istinu i treba da formiraju jedan sindikat koji ce da radi u interesu prosvetara.

  2. Bravo za pismo! Svaka vam je na mestu! Upravo sam saznala da je jedna od dve sjajne nastavnice iz osnovne škole koju su moja deca pohadjala napustila prosvetu. Verovatno iz besa, revolta, očaja. Uskoro će i druga…. Direktor podržava ulizice i neradnike, deljenje petica…. a deca će nam biti robovi jer neće naučiti da razmišljaju svojom glavom i neće steći nikakvo znanje. Nažalost, u mnogim školama je tako. Podrška svim sjajnim prosvetnim radnicima da istraju u borbi za svoje dostojanstvo i za budućnost naše dece.

  3. Žalosno svugde su niske a oni što rade 24 sata kao trgovci vozači rade od ponedeljka do nedelje pa nemaju plate pa nemaju vreme pa nemaju prava na praznike , još malo pa ce im naplaćivati vazduh koji dišu sva su grozne plate i bedne

  4. Godinama ista priča. Sve su veći zahtevi države, od pre svega nastavnog osoblja u školi, ne ceni ih ni ovakvo moralno srozano društvo, vlada daje obećanja prosveti ali pare idu u Stadion i EXPO. Deklarativno u ciljevima vlade, godinama unazad je obrazovanje na jednom od prvih mesta, ali ekonomski tigar pare nema za to. Ima za Rafale, stadione po Srbiji gde nema ko da igra, subvencije čuvenim investitorima da nam deca prave kablove i lepljive trake i razne koještarije. Mislim da nema države u Evropi gde prosvetni radnici imaju platu ispod proseka. Pa šta se onda čudimo i nismo zadovoljni sa nekim nastavnicima, vidite po upisu na nastavničke fakultete da tamo neće niko pa ni onaj ko nigde drugo ne može. Možda nekom odgovara da ne mislimo svojom glavom i da budemo neobrazovani.

  5. Ovu vladajucu sektu uopste ne brine sto prosvetari napustaju skole i to su porvrdili poslednjih 12 godina. Uostalom, na recima ih brine i smanjeni porast nataliteta pa nece biti ni dece u skolama. Zamajavuju narod nekim brigama i nasim migrantima pa organizuju nekakva „okupljanja“, kao da deca koja odrastaju u EU misle da se ikada vrate

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.