Pištaljke i zvuk policijske sirene: Protest podrške Milovanu Brkiću ispred zgrade Predsedništva (FOTO, VIDEO) 1Foto: Danas/Vuk Jeremić

Grupa prijatelja Milovana Brkića organizovala je protest ispred zgrade Predsedništva, tražeći da urednik magazina Tabloid bude pušten na slobodu.

Na protestu se okupilo svega desetak ljudi, ali su manjak posetilaca nadomestili zvučnim efektima. Sa zvučnika su puštali zvuke policijske sirene, a svako od okupljenih je duvao u pištaljke i lupao u šerpe.

Kako je Danasu rekao jedan od okupljenih, motiv za protest je hapšenje Brkića, ali je u svojoj suštini cilj okupljanja da bi se izrazilo nezadovoljstvo vladavinom Aleksandra Vučića.

Pištaljke i zvuk policijske sirene: Protest podrške Milovanu Brkiću ispred zgrade Predsedništva (FOTO, VIDEO) 2
Foto: Danas/Vuk Jeremić

Protestanti su u ulici Kralja Milana, s jedne strane, i u Pionirskom parku sa druge, razvukli žicu na kojoj su okačili poruke podrške Brkiću i kritike upućene Vučiću. Poruke su ispisane na srpskom i engleskom jeziku.

Milovan Brkić je prvostepeno osuđen na 14 meseci zatvora za pozivanje na nasilno rušenje ustanog poretka, jer je tokom protesta “Srbija protiv nasilja” rekao da će situaciju u zemlji “rešiti mladi sa puškama” ističući da je potrebno ući u skupštinu i “idiotu otkinuti glavu”.

Brkić se od maja nalazi u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari