Pištaljkin odgovor RTS-u: Ponavljanjem neistina i izmišljanjem citata ne mogu se sakriti činjenice 1Foto: Shutterstock/ToskanaINC

U jučerašnjem Dnevniku Radio-televizije Srbije, kao i na sajtu RTS-a, objavljeno je saopštenje menadžmenta RTS-a u kojem se Pištaljka optužuje da narušava ugled RTS-a. Kako navode iz Pištaljke, u saopštenju je izmišljen navodni citat iz članka Pištaljke, kako bi menadžment RTS-a utvrdio da je Pištaljka objavila netačne informacije o izveštaju Državne revizorske institucije o poslovanju RTS-a.

Pištaljka je zbog toga uredništvu i generalnom direktoru RTS-a poslala odgovor koji, kako kažu, „do utorka popodne nije objavljen ni na sajtu RTS-a ni u informativnim emisijama televizije“.

„Ponavljanjem neistina da Pištaljka narušava ugled Radio-televizije Srbije i vodi hajku protiv javnog servisa, kao i izmišljanjem nepostojećih citata iz članka Pištaljke, menadžment RTS-a ne može sakriti činjenice o zloupotrebama prilikom sklapanja ugovora sa spoljnim produkcijama koje poslednjih godinu i po dana objavljuje Pištaljka i koje je sada potvrdila i Državna revizorska institucija. Za godinu i po dana istraživanja poslovanja RTS-a, Pištaljka nije objavila nijednu netačnu informaciju, uprkos tome što javni medijski servis, koji finansiraju građani, odbija da nam dostavi ugovore sa spoljnim produkcijama i što građani koji plaćaju RTS nemaju uvid u to kako se biraju firme kojima RTS daje desetine miliona evra godišnje da bi one potom koristile opremu i radnike RTS-a da snimaju programe za RTS“, navode iz Pištaljke.

Kako zaključuju, ugled RTS-a ne može narušiti tačno i istinito izveštavanje Pištaljke, „već jedino ovakav odnos RTS-a prema građanima koji ga plaćaju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari