– Desni bek Crvene zvezde Pavle Ninkov povezivan je ove zime sa nekoliko evropskih klubova, ali će, ipak, bar do leta ostati na Marakani.

U razgovoru za Danas, Ninkov otkriva da ga činjenica što je ostao veran svom klubu samo još više motiviše da „zagrize“ na treninzima kako bi se crveno-beli održali na vodećoj poziciji do kraja šampionata.

Može li vas to što niste ostvarili inostrani transfer „izbaciti“ iz koloseka u prolećnom delu sezone?

– Ni govora. Dok je trajao prelazni rok ponovio sam više puta i reći ću ponovo. Nemam preku potrebu da idem iz Zvezde niti mi se ide, jer želim da osvajam trofeje sa voljenim klubom. Postojala je mogućnost za odlazak, ali to se nije desilo tako da sada nastavljam dalje, još jači i spremniji.

Koliko ima istine u tome da je prelazak u Tuluz, sa kojim ste najčešće povezivani, propao zbog stava navijača francuskog kluba da ne žele Srbina u klubu?

– O tome će vam bolje reći čelnici Tuluza. Istina je da sam to pročitao u novinama, ali znate i sami da se u medijima često pojavljuju neistinite informacije. Pitanje je koliko je njihova ponuda i bila ozbiljna.

Kada ste stigli u Tursku na drugi deo priprema imali ste problema sa stomakom. Kakvo je sada stanje i da li već trenirate sa ekipom?

– Malo je problem „naduvan“. Jednostavno me boleo stomak, ništa strašno. Prehladio sam se, a sad me svi pitaju za to kao da sam, ne daj bože, imao otvorenu ranu na stomaku. Sve je u redu, tako da već treniram zajedno sa drugovima. U svakom slučaju, hvala što brinete.

Koje bi detalje u Zvezdinoj igri trebalo popraviti tokom boravka u Antaliji?

– U Beogradu smo kvalitetno radili, bez ikakvih propusta, tako da bi sada trebalo samo nadograditi već učinjeno. Sudeći po onome što šef traži na prvim treninzima, radiće se na dodatnom uigravanju ekipe i poboljšanju fizičke spreme.

Hoće li Zvezda biti jača na proleće, s obzirom na to da su stigla sedmorica novih fudbalera, a niko od standardnih prvotimaca nije napustio klub?

– Verujem da hoće, jer su novi igrači dovedeni da još više pojačaju konkurenciju za svako mesto u timu. Već su pokazali kvalitet, a trener Petrović će, u to ne sumnjam, sve ukomponovati u tim koji će ostati na prvom mestu i na kraju prvenstva – zaključio je Pavle Ninkov.

Ne razmišljam o Partizanu

Pavle Ninkov ne želi da gleda u dvorište komšija, već je isključivo fokusiran na svoju i igru celog Zvezdinog tima. – Nikada ne pravim poređenja ni sa jednom ekipom u svojoj glavi, neka drugi misle o nama. Jednostavno, ne razmišljam o Partizanu. Bitno mi je da je atmosfera u našoj svlačionici sjajna, a kako smo do nje došli naša je intimna stvar – podvukao je Ninkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari