Stanovnici dvadesetak domaćinstava u blizini Fabrike automobilskih delova u Gornjem Milanovcu najavili su juče da će pribeći građanskoj neposlušnosti i da će blokirati zgrade opštine zbog loših uslova života, na samo 1.500 metara od centra tog grada.


Oni su posebno nezadovoljni što je njihova ulica asfaltirana samo do kuća pojedinih funkcionera koji žive u tom delu grada, zbog čega su dali rok do 1. jula da počnu radovi, inače će blokirati opštinu.

Malina Kovačević, predsednica odbora za izgradnju ulice, rekla je da stanovnici tog dela varoši već 40 godina gaze blato jer nemaju asfalt, kao ni kanalizacionu mrežu i dodala da će građani tražiti vraćanje novca za uplaćeni doprinos.

Direktorka Javnog preduzeća za izgradnju Snežana Smiljanić ističe da je parcela koja se koristi za ulicu u vlasništvu preduzeća „Beton“ i da radovi kasne zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa.

Stanovnici tog dela grada su prethodnih godina doprinosom dosad izdvojili 35.000 evra, a svake godine su od lokalne vlasti dobijali obećanja da će se potencijalno leglo zaraze otkloniti, odnosno da će 100 metara ulice Natalije Carević biti izgrađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari