Plaćanje po kvalitetu rada je moguće, ali neće biti skoro

Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za Danas

Ostavite komentar


  1. Boze, spasi ovu zemlju od gluposti i diletantizma! Svake godine isto – presipanje iz supljeg u prazno.

  2. Znači, ako ćemo demokratski da biramo direktora, onda zaposleni dobro moraju da razmisle koga će da podrže.
    To sam predlozio i u mojoj firmi kada su nam rekli da smo neproduktivni. Ja sam odgovorio da budalu koju nam je postavila Vlada pitaju sto je to tako.
    Radnici bi trebali da izaberu rukovodioca i da budu spremni da svi dobiju otkaz ako to ne bude funkcionisalo, a takodje ako bude funkcionisalo sve ustede dati radnicima na platu.

  3. Ne mogu da odolim i taksativno priupitam za neke stvari o kojima je ministar govorio, i o njegovom POGLEDU na svet. "Naš krajnji cilj je da napravimo “tvrdu” malu maturu, po uzoru na veliku. Novac iz evropskih fondova je u startu bio namenjen za veliku maturu, ali sam taj…" Dakle ON je novac za veliku maturu preusmerio na malu? ZASTO? Cemu u XXI veku sluzi "tvrda" mala matura, kada polovina civilizovanog sveta vec decenijama ima OBAVEZNO srednje obrazovanje? "Mi smo testove oduzeli bukvalno na prepad, da se ne bi desilo da ih zamene i da sabotiraju." Sta reci a ne zaplakati nad nasim sistemom obrazovanja, kada ministar izigrava policajca. A onda sledi: "ali JA kao ministar imam pravo…" "JA pravim sistem koji nikad nije postojao" "Mogao sam JA da naredim da sve škole koje imaju sopstvene prihode kupe uniforme od izdavanja sala, ali nisam…" "Ja imam pravo da pitam" Bravo za vase JA, gdine ministre. Ima li demokratije u Srbiji ili VI dobijate ovlascenja od samog Boga? I na kraju LAZ! "U Evropi gimnazijalci imaju do 35 časova nedeljno, kod nas je sada 31, a biće povećan na 33." Ministar je preskocio DVE nedelje blok nastave, koja iznosi oko 70 casova (odnosno JEDAN cas nedeljno). Osim toga u Evropi nastava je JEDNOSMENSKA! Deca u skoli dobijaju RUCAK, i ne kolabiraju od gladi. A sta ministe bi sa PLATNIM RAZREDIMA?

  4. Kako bi bilo da se uvede mala matura, velika matura, prijemni, i 30-ak kontrolnih ispita godisnje za drzavne sluzbenike. I da se to stavi onlajn da se svi od srca smejemo. Nece trebati Parovi i Farma.

  5. Plaćanje po kvalitetu rada u našoj državi nije moguće! Koji će to biti kriterijumi, ko će pratiti kriterijume?! Gluposti! Radio sam u školi i sada sam se penzionisao. Vi imate totalno nesposobne nastavnike za rad u školi! Ko je taj koji će to reći glasno?! Ko sam ja da osporavam diplomu,koju nisam ja dao?!

  6. Privatnik postavljen od strane Vučića da unizi i uništi jedinu stvar koja srpskoj deci može da donese nešto dobro – obrazovanje. Isti scenario se primenjuje i u zdravstvu i to svi vide. Ali Srbi su i dalje spremni da Velikom Vođi, Gospodu Bogu Ocu Vučiću, žrtvuju sopstvenu decu. Proklet smo narod…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.