Pozorišnom predstavom „Ljubavi Džordža Vašingtona“, u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta „Sterija“ iz Vršca, u Rabrovu su zavrešene 12. Pozorišne svečanosti „Žanki u čast“, posvećene ovoj velikoj srpskoj glumici. Ovogodišnje tradicionalne Svečanosti bile su jedne od boljih, po reagovanju publike a i samih učesnika.

Priznanje „Velika Žanka“, koje se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje, pripalo je glumici Đurđiji Cvetić za ulogu Danice, majke svetski priznate slikarke Milene Pavlović Barili u pozorišnoj predstavi Beogradskog dramskog pozorišta „Mesec u plamenu“. -U ime organizacionog odbora mogu da kažem da smo svi srećni i zadovoljni što anstavljamo sa našom tradicijom u cilju čuvanja lika i dela naše najveće Srpske glumice Živane Žanke Stokić. Za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjim 12 svečanostima proglašena je glumica Beogradskog dramskog pozorišta Đurđija Cvetić. Njoj će Plaketa biti uručena u Beogradu na jednoj od predstava „Mesec u plamenu“, istakla je predsednica Organizacionog odbora, Svetlana Ceca Kuzmanović.

U četiri dana trajanja ove manifestacije na sceni „Žanka Stokić“ Doma kulture u Rabrovu odigrano je 6 predstava profesionalnih, eminentnih pozorišta iz Beograda, Kososvke Mitrovice i Vršca. Na Rabrovskim pozorišnim svečanostima prvi put gostovalo je Narodno pozorište „Sterija“ iz Vršca koje je predstavom Ljubavi Džordža Vašintona i nastupom glumica Ljiljane Josipović i Dojne Petrović, označilo završetak ove kulturne manifestacije.

Na području Braničevskog upravnog okruga postoji mnogobrojne i raznovrsne kulturne manifestacije među kojima su i ove pozorišne svečanosti „Žanki u čast“ u Rabrovu. -Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovao svečanostima „Žanki u čast“ a Braničevski okrug je poznat po tome kao izvor talenata kad je u pitanju gluma, muzika i umetnost uopšte. Moram da kažem, a plašim se da nekog ne zaboravim, u pitanju su Žanka Stokić, Milivoje Živanović, zatim veliki pisac Slobodan Stojanović, violinista Vlastimir Pavlović Carevac i mnogi drugi, istakao je načelnik Braničevskog upravnog okruga, Aleksandar Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari