Ekonomski fakultet u Nišu obeležio je 50 godina postojanja, a svečanoj akademiji u čast godišnjice prisustvovali su brojni zvaničnici, među kojima ministar za državnu i lokalnu samoupravu Milan Marković, ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević, izaslanik njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, dekani ekonomskih fakulteta iz Srbije te predstavnici iz 15 zemalja.

Grad Požarevac i Agencija za pedagoško-obrazovne usluge „Kodeks“ iz Požarevca već 15 godina imaju izuzetne poslovne odnose sa Ekonomskim fakultetom u Nišu, a za tu višegodišnju uspešnu saradnju dekan fakulteta prof. dr Evica Petrović uručila je Plaketu gradu Požarevcu zamenici gradonačelnika Vukici Vasić. Nagrađeni su i Snežana Milošević, vlasnica Agencije za obrazovno-pedagoške usluge „Kodeks“ i Žarko Pivac, narodni poslanik. Njima su ovom prilikom uručeni zlatnici sa likom Cara Konstantina.

Agencija „Kodeks“ poklonila je patrijarhu Irineju njegov portret, koji je naslikao Aleksandar-Saša Janićijević, član Likovnog kluba „Đura Jakšić“. Sliku je patrijarhu uručio narodni poslanik Žarko Pivac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari