Plaše li se Hrvati vlastite prošlosti!?

Kanonizacija kardinala Stepinca, političko i(li) vjersko pitanje

Ostavite komentar


  1. Svaka cast Papi Franji! Mozda ce se neko za koju godinu setiti da i fra majstorovica treba proglasiti „blazenim“ .

  2. Osim Amerike, ne znam za drzavu koja tako svesrdno ignorise svoje zlocine kao Hrvatska. Izvrtanje istorije, izvrtanje sadasnjosti, ignorisanje stvarnosti i legendarno kreiranje novohrvatskog jezika, sve u svemu toliko jadno da ne mozes ni zezati te ljude jer bi bilo kao da sizofrenicaru objasnjavas stvarnost: na neki nacin, nehumano.

    1. HAHAHAHAHAHAHAHA kako reče otac naše nacije Dobrica Ćosić o nama Srbima i laganju?
      Pa nema mitomanskije nacije od naše…živimo u laži…svaki dan….ovapločena u voždu nam najdražem…

  3. Nemaju Hrvati cega da se plase. Sa vucicom je postignut dogovor da on ne pominje Jasenovac a Dodik je kompletnu dokumentaciju o Jasenovcu prodao Vasingtonskom muzeju Holokausta. Koji je nakon samo dve sedmice ta dokumenta urucio Hrvatskoj. Tako da se to mora znati pre svake lamentacije i iskontruisanih napisa.

    1. Jos jedan predstavnik nebeskog naroda koji sve zna. Pa i to kako su dokumenti o Jasenovcu zavrsili u Hrvatskoj vis Dodik and Holocaust Museum. Bez ikakvih dokaza naravno. Vazno je izvaliti glupost a ko jos mari za dokaze
      Bio sam nekoliko puta u muzeju holokausta svojim ocima sam se uverio da postoje podatci o Jasenovcu. I pitam se zasto se na bilo koji clanak gde se spominje Hrvatska ili Hrvati ili katolici odmah jave dezurni Srbi optuzujuci sve i svakog za stradanja Srbine. Pogledaj svoj dom andjele.

      1. To da niste bili u mzeju Holokausta u Vasingtonu dokazuje izmisljotina da ste „svojim ocima“ videli dokumenat o Jasenovcu. Eksponati nisu izlozeni . Vec su u arhivama. Slkedeci put konsultujte vase saradnike iz kabineta.

        1. A Jovane ovane, crni sine, šta kažeš na istrebljenje Jevreja iz Srbije , tako da je 1942. Beograd proglađšen Judenfrei ?
          Mora da su to Hrvati iz Jasenovca pobili po Srbiji sve Jevreje a ne mi Srbi, bar ti tako zvečiš

          1. Otkud sada Jevreji u ovoj skaski, nije bas najjasnije. Pogubili ste se malo u nameri da polemisete. Mora da vas je dirnulo nesto iz pisma @Kurcubica ili pominjanje kabineta ?

          2. Јевреје из Београда и окупиране Србије су Немци одводили у сабирни логор Сајмиште у тадашњој Хрватској. Из осталих делова Србије су убијани на различите начине. Оне из Срема су Хрвати одводили у Јасеновац, у Бачкој су их Мађари бацали под лед на Дунаву током рације, у Банату су их Немци убијали на лицу места или одводили у логоре у Чоки или широм њиховог рајха. Косово и Метохију су окупирали Италијани и третман Јевреја је био сличан као у Далмацији и Црној Гори.

  4. Da! Hrvati se plaše prošlosti! Mržnja je najpre odraz straha. A što se tiče činjenica o zločinima nad Srbima….. Sve će izaći na videlo. Pa, radi se na tome. a ni Broza i ekipe više nema da ućutkaju svakoga. Srbi i Jevreji će obelodanio sve! Samo polako. Od ekumenskog pomirenja nema ništa jer tome prethodi oprost greha a tome prethodi Pokajanje… A njega nešto ne primećujem ni u Vatikan ni u zagrebačkoj ispostavi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.