Plastična religioznost Albanaca

Najveće investicije Turske u Albaniji su na polju religije. Finansirali su gradnju na desetine džamija, među ostalima i džamije koja se gradi u centru Tirane. Ona je projektovana da bude najveća na Balkanu, što navodi na ideju o islamu kao predstraži na Balkanu. Međutim, albanski muslimani nisu nikada "zaslužili" tu "medalju". Zato što su Albanci među muslimanima Balkana bili najmanje muslimani. Tako su i dan-danas

Ostavite komentar


  1. Ako albanski publicista i pisac Mustafa Nano nije niki od potplacenika srpskog režima onda , onda za ugledne dnevne novine “ danas “ je sramota da objavi njegove tekstove i ako oni imaju u svojoj saderzini nesto istine . Mustafa ( Muć ) Nano radi svoje neshvatljivo kontraveznosti pre svega , nije cenjen u svojoj zemlji Albaniji ali , i na Kosovu sto mu je zbog tog razloga nedavno zabranjen ulazak . Ali , tradicionalno sve javne ličnosti iz područja unetnosti , sporta ili politike koji u Albaniji ili na Kosovu ne uživaju dostojno poštovanje ili neki naročiti ugled , za veliko cudjenje u državi Srbije oni su objeručke prihvaćeni , njihova dela prevela na srpskom u rekordno kratkom roku i objavljena kao sto je bio slučaj i sa romanom Edi Rame “ kurban “ …!

  2. Odlican clanak, prava slika odnosa politike i kvazi-religioznosti politicara.

Ostavite komentar


Društvo

"Uhvati, poljubi i pusti": Dragana Rakić za Danas povodom tužbe Delta holdinga 10

„Uhvati, poljubi i pusti“: Dragana Rakić za Danas povodom tužbe Delta holdinga

Zamenica predsednika Demokratske tranke i narodna poslanica Dragana Rakić, komentarišući informaciju da je Delta Holding tužio državu Srbiju zahtevajući naknadu štete usled pritvaranja prvog čoveka kompanije Miroslava Miškovića pre više od 10 godina, istakla je za Danas da retko imamo priliku da saznamo koliko tačno građane Srbije koštaju "kampanje za podizanje rejtinga Aleksandra Vučića".

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.