Kolike plate su zaposleni u predškolstvu tražili, a šta su dobili?

Ostavite komentar


  1. Preispotati prvo diplome pa uvesti video nadzor pa ucionicama….po ceo cas na telefonu provedu osim kad piju kafu….

  2. Osobi Pak,
    Pretpodtavljam da su, po vama spremacice kupile diplome da spuste po 50 krevetica i isto toliko podigni, svaka od njih. Oriba dva puta u toku smene kupatila i hodnike, prebrise prasinu, ocisti radijatore, usisa, ocisti dvoriste, iznese smece …ili ste mislili na vaspitace koji imaju po 50 oro upisane dece u grupi? Za to su sigurno kupile diplome , a verovatno stizu da uz telefon serviraju hranu za svu tu decu, dva puta u toku smene, iznesu stolove da bi napravile mesta za krevetice, vide u kupatilo, brisu, presvlace, pisu radnu knjigu, uredjuju prostor i sve vreme borave u nesnosnoj buci uz sav trud da ih necemu i nauce sto neki Pak ne radi… A sve ovo je samo delic onoga sto se radi u vrticima… Verovatno sedite na obrazu, kad ste mogli ovako nesto da napisete u komentaru

  3. Na fotografiji prepoznajem vaspitacice moje dece, koje su izuzetne, sva podrska za njih! Odlicne, posvećene, divne vaspitačice, zasluzile su mnogo vece plate!

  4. Sta je sa koeficijentima strukovnih vaspitaca? Valjda su oni studirali jednu godinu godinu duze u odnosu na one sa VI stepenom. Zasto broj dece u grupi koji broji preko normativa nije dodatno placen ili eventualno pretvoren u slobodne dane?

  5. @Pak
    Mislim da će se naći retko ko sa falsifikovanom ili sumnjivom diplomom, osim ako nije član partije. Mene su, recimo, odbili za profesora u tehničkoj školi iako sam 7. stepen master (bez članske karte, da naglasim), a zaposlili čoveka sa višom školom i neodgovarajućom profesijom (ali sa članskom kartom). Zadovoljan/na? Što ne zahtevaš da se ispitaju zaposleni u Vladi Srbije za koje znamo da su plagijatori, polupismeni, bivši šoferi, keramičari, šalteruše iz banke, a ne znaju koliku lovu drpaju mesečno iz naših džepova…

  6. Uvek su tu dve stvari. Plate kod nas su generalno male tako da je gotovo svako zanimanje potplaceno. S druge strane, osnovna plata docenta na fakultetu je oko 140.000, dakle za 8 stepen sp.

  7. Sramota, treba da im se poveća plata, nije lako sa decom, treba ženama smanjiti uslove za penziju, svim ženama

  8. Скратити радни век наставника, максимално до 60 године живота.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.