Stiško selo Maruljevac skoro je celo bilo poplavljeno u nedavnim poplavama koje su zahvatile veći deo Srbije. Pored kuća, pomoćnih objekata, škole, doma kulture i drugih objekata, poplavljeno je i seosko fudbalsko igralište lokalnog kluba “Vihor”.

Nedelju dana nakon poplava gotovo sve kuće i objekti u Maljurevcu su sanirane od vode koja je bilo u njima. Jedino pod vodom još se nalazi pomenuto igralište, za koje se pričalo da je “seoski Vembli” zbog izuzetno kvalitetnog travnatog dela terena.

Legenda seoskog kluba “Vihora” Prvoslav Tilić, koji je bio igrač, trener i predsednik kluba, kaže da kada vidi teren pod vodom da ga srce boli, jer takav teren, što se tiče travnatog dela, niko od seoskih klubova u Srbiji nije imao, na kojem mogu da mu pozavide mnogi Super ligaši.

-Meni je i rodna kuća koja se nalazi tik pokraj Mlave poplavljena, ali koliko sam tužan zbog nje, toliko, ako ne i više me je žao za naše fudbalsko igralište koje s nalazi još pod vodom. Meštani sela zajedno sa mnom svojim sredstvima sredili smo igralište, tako da je bilo milina igrati na njemu. Prvo smo skinuli postojeće slojeve na terenu, pa smo uradili prvoligašku drenažu. Nakon toga smo ga dobro izvaljali i pripremili, pre nego što smo posejali kvalitetnu travu. Kada je trava iznikla bilo je milina igrati na njemu. Redovno smo teren održavali i polivali vodom, kao i što smo ga redovno šišali. Zbog toga mnogi su ga prozvali “seoski Vembli” – sa setom priča Vihorova legenda Prvoslav Tilić, inače veoma dobar čovek koji ne kuka za zlom sudbinom koja snašla njega i njegovo selo.

Na kraju je poručio da je najvažnije što niko nije stradao u poplavama koje zahvatilo njegovo selo i da sve što je stradalo da se obnoviti, pa i sdadion za koji je toliko vezan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari