Policajac Miroslav Stamenković (27) i dva pljačkaša ubijeni su juče u razmeni vatre prilikom pokušaja pljačke zlatare u Vlasotincu, dok je treći pljačkaš uhapšen, saopštila je policija. U razmeni vatre oko 8.30 ujutru u zlatari Unca, policajac Stamenković iz Leskovca izgubio je život, a poginuli su i Darinko Vušurović (1982) iz Berana i Velibor Lutovac (1984) iz Bijelog Polja. Treći pljačkaš Adnan Šuntić (1991) iz Berana je uhapšen i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince. Šuntić je optužen za teško ubistvo i razbojništvo.

Prema informacijama sa lica mesta, vlasnik zlatare Bogoljub Đekić je preko video-nadzora video šta se događa, uključio alarm i pozvao policiju. Stanica policije udaljena je od zlatare Unca oko 50 metara, i policijska patrola je vrlo brzo stigla. Kada su čuli da se alarm oglasio, razbojnici su bez plena utrčali u džip „land rover“ i krenuli da beže ka zgradi vlasotinačke gimnazije. U poteru za pljačkašima krenula su dva policijska automobila. Prema dosadašnjim saznanjima, pljačkaši su prvi zapucali, a policajci su uzvratili i ranili dvojicu, od kojih je jedan preminuo odmah, a drugi u bolnici. Policajac Stamenković je pogođen u grudi i preminuo je na putu za bolnicu.

– Dve radnice su bile unutra, a njih su vezali i zatvorili. Video sam po načinu vezivanja da su u pitanju teški kriminalci, ispričao je Đekić za RTS.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće porodici tragično stradalog policajca. „Potresen sam ovim tragičnim događajem, svestan da se pripadnici policijskih službi, u izvršavanju poslova, mogu svakodnevno naći u situacijama visokog rizika po život“, rekao je Dačić i dodao da „tragična Miroslavljeva smrt podseća da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama“.

Nezavisni sindikat policije, čiji je Stamenković bio član, saopštio je da je „ubijen njihov drug, sin ponosnih, a sada tugom poraženih roditelja“. Stamenković je počeo da radi u PU Leskovac 2004. godine odmah po završetku Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari