Na sastanku Skupštine i stalnog Komiteta MOSI igara održanim proteklog vikenda u Rogatici, odlučeno da se 54 MOSI igre 2017 godine održe u Pljevljima.


Odmah nakon dolaska u Pljevlja predsjednik opštine Mirko Đačić organizovao je radni koktel sa sportistima i predstavnicima sportskih klubova na kome ih je upoznao sa planovima lokalne uprave za 54 MOSI Pljevlja 2017. Predsjednik Opštine je naglasio da su Pljevlja jedina podnijela kandidaturu u skladu sa pravilima konkursa, ali da je svoju kandidaturu na Skupštinu MOSI istaklo Rožaje, koje je kasnije povuklo kandidaturu.

– Pljevlja su grad domaćin MOSI igara 2017 godine, tako da je odluka Skupštine, a kasnije i stalnog Komiteta MOSI bila jednoglasna. Ovo će biti šesti put da Pljevlja budu domaćini MOSI igara, a nas raduje podrška članova MOSI koju smo dobili prilikom kandidature. Mi već imamo dobru sportsku infrastrukturu koju ćemo obnoviti. Ja sam rekao da su naši sportski tereni dobri. Sredićemo gradski stadion, postaviti stolice na tribine i obnoviti rasvjetu. Takođe očekujemo realizaciju IPA projekta prekogranične saradnje sa Čačkom, radi se o izgradnji atletske staze“, kazao je između ostalog Đačić i naglasio da se lokalna uprava oslanja prije svega na svoje kapacitete, ali da i očekuje pomoć od Vlade i privrednih subjekata iz Pljevalja.

Pored predsjednika Mirka Đačića, potpredsjednika opštine Pljevlja Ljubiše Ćurčića i sekretara Sekretarijata za društvene djelatnosti Mersudina Halilovića lijepe vijesti iz grada domaćina 53 MOSI Rogatice, donijeli su članica Skupštine MOSI Slavica Krstajić i član stalnog Komiteta MOSI Borjan Džogaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari