Na teritoriji opštine Pljevlja na 93 biračka mjesta od ukupno upisanih 27 328 birača izašlo je da glasa skoro 22 hiljade građana. Prema riječima Budimira Tanjevića, predsjednika Opštinske izborne komisije, procenat izlaznosti bio je više od 80 odsto, a najviše glasova je osvojila Evropska Crna Gora.


Za koaliciju koju predvodi DPS Mila Đukanovića glasalo je 9620 birača, za Demokratski front 5474, SNP 4149 glasa. Daleko manje su osvojile ostale liste, Albanska omladinska alijansa dobila je 11 glasova, Srpska sloga 236, HGI pet, Pozitivna Crna Gora 823, Demokratska unija Albanaca 21, Albanska koalicija osam, Forca za jedinstvo 20, Bošnjačka stranka 405, Koalicija Zajedno 62 i Srpski nacionalni savez 308 glasova.

Nakon objavljenih rezultata lideri političkih partija su dali izjave za medije, a najzadovoljniji je bio predsjednik pljevaljskog DPS dr Filip Vuković. „Sve što smo pričali, prognozirali i obećavali, smo ostvarili. Imamo preko 9600 glasova, što je više nego svi oni zajedno koji nas kritikuju i napadaju i koji su svoju kampanju bazirali na kritici bivše vlasti i bivšeg predsjednika, to jest mene, nisu ni pokušali da građanima saopšte šta im oni nude u bliskoj budućnosti i mislim da su zato kažnjeni. Pojava dvije nove političke partije na pljevaljskoj političkoj sceni je prošla gotovo nezapaženo, s obzirom da su Bošnjačka stranka i Pozitivna Crna Gora u svim drugim gradovima imali zapaženije rezultate“, rekao je Vuković.

Predstavnik koalicije „Demokratski front“ dr Novica Stanić nije u potpunosti zadovoljan izbornim rezultatima svoje koalicije. „Mislim da je rezultat u Pljevljima nešto lošiji nego što je u Podgorici ili Nikšiću, ali to je razumljivo ako se ima u vidu da se mi nismo borili samo sa koalicijom Evropska Crna Gora, nego smo se borili i sa Rudnikom uglja i sa Gradirom-Montenegro i mislim da su ove ucjene, ovakva podmićivanja i strah koji je širen, nije rađen ni u jednoj sličnoj kampanji. Ovo je nešto što Pljevlja nisu doživjela. U takvim uslovima uzeti 5500 glasova veliki je uspjeh“, istakao je Stanić.

Predsjednica Bošnjačke stranke u Pljevljima Kenana Strjić je zadovoljna postignutim rezultatom. „Zadovoljni smo postignutim rezultatom, s obzirom da postojimo tek četiri mjeseca, imamo 405 glasova, a u narednom period ja i moj tim ćemo predano raditi i nadam se da ćemo do lokalnih izbora koji će biti za dvije godine imati daleko bolje rezultate. Naravno nismo zadovoljni u onom dijelu kako je vođena izborna kampanja poslednjih dana, a naročito na dan izbora, imamo primjedbe o određenim nepravilnostima na pojedinim glasačkim mjestima. Uložili smo prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji i čekaćemo njihov odgovor“, istakla je Strujićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari