U organizaciji Saveza slijepih Pljevlja i Žabljak, u Pljevljima je u Domu vojske održan 14. po redu humanitarni koncert „Svjetlost duše“. Ovakvi koncerti u Pljevljima su postali tradicija za koje vlada veliko interesovanje, kako učesnika, tako i posjetilaca.

Sekretar Saveza slijepih Pljevlja i Žabljak Smajo Softić, za Sandžak Danas kaže da Pljevljacima nikada nije nedostajalo humanosti. „Za ove naše tradicionalne koncerte vlada veliko interesovanje, tako da nas veliki broj učesnika zove tokom godine, interesujući se za termin koncerta, kako bi svoje aktivnosti na vrijeme planirali i odazvali se nama. Nikada nismo imali problema sa učesnicima, a već danas smo u prilici da biramo i da nekima otkazujemo, jer nismo u mogućnosti sve prihvatiti“, ističe Softić.

Na ovom tročasovnom koncertu je učestvovalo šesnaest učesnika i to četvoro iz Sarajeva, šestoro iz Podgorice i šestoro iz Pljevalja. „Prvi put su na ovakvim koncertima učestvovali polaznici škole za slijepe iz Podgorice, a ovaj put su se Pljevljacima predstavili sa dvije horske numere“, kaže Smajo Softić.

Održavanje koncerta pomogli su brojni sponzori, pored ostalih: Ministarstvo kulture, sporta i medija Crne Gore, Rudnik uglja AD Pljevlja, Nezavisna sindikalna organizacija Rudnika uglja, opština Pljevlja, Termoelektrana Pljevlja, JP „Čistoća“, nacionalni park „Durmitor-Žabljak“, hotel „Bjanka“, pansioni „Faraon“, Sportski centar „Ada“, ćevabdžinica „Trebovina“, preduzeće „Najo Comerce“, mesara „Ćirlija“, RTV Panorama, RTV Pljevlja, radio „D plus“ i brojni pojedinci. Sav prihod ide za potrebe rada Saveza slijepih, nabavku pomagala slijepim licima, pomoć kod liječenja, nabavku ogreva i za druge potrebe slijepih i slabovidih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari