Iako je i tokom celog jučerašnjeg dana kiša uporno padala u Novom Sadu, nije bilo većih zastoja u saobraćaju, za razliku od prekjuče, kada je jak pljusak u popodnevnim časovima poplavio gradske ulice, a samim tim i usporio saobraćaj.

 U Hadži Ruvimovoj, Kornelija Stankovića, Jaše Tomića i na Bulevaru Evrope saobraćaj je zbog velikih količina vode na kolovozu bio otežan, a na pojedinim delovima i potpuno u prekidu. Usled poplave zakazala je i ulična rasveta i saobraćajna svetlosna signalizacija, tako da je na mnogim raskrsnicama, na kojima je saobraćaj inače regulisan semaforima, nastao kolaps. Deo Futoške ulice od Bulevara oslobođenja do raskrsnice sa Ulicom Braće Ribnikar bila je potpuno poplavljena, voda se prelivala i na trotoar, a radnici Vodovoda i kanalizacije su pokušavali da osposobe slivnike da prime preveliku količinu vode. Poplava i zastoji u saobraćaju usporili su i autobuse gradskog prevoznika.

– U periodu od 18.30 do 20.30 saobraćaj je bio neredovan na svim gradskim linijama. Autobusi na liniji 5 i prema Kaćkom pravcu, bili su privremeno preusmereni kroz Pristanišnu zonu. Velika količina vode onemogućila je normalno odvijanje saobraćaja u Futoškoj ulici, na Detelinari na uglu Rumenačke i Kornelija Stankovića , na Telepu, kao i na naselju Bistrica. Od juče ujutro saobraćaj se odvija redovno, u skladu sa planiranim redovima vožnje. Prema podacima dispečerskog centra, na radu je 211 vozila i svi polasci obavljeni su blagovremeno – rekao je Milorad Vukašinović, portparol Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad.

Osim toga, u Ulici Kornelija Stankovića zabeležena je prava drama sa potopljenim vozilima. Automobil sa stranim tablicama koji je bio u vodi do krova morali su da izvlače vatrogasci. U vodi se našlo i terensko vozilo policije za čije je izvlačenje angažovano specijalno vozilo iz Zrenjanina, koje se tu slučajno našlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari