Predsednik OO SRS u Vlasotincu Negoslav Banković i većina članova podnelni su preksinoć ostavke i priključili se petočlanoj pre nekoliko dana formiranoj odborničkoj grupi Napred Srbijo.

Velibor Stojković, predsednik SO, koji je decenijama najuticajniji pristalica politike Vojislava Šešelja, kaže da niko ne može da im preuzme odborničke mandate u SO Vlasotince, jer je cilj ove odbornočke grupe da se bore za interese građana, a ne za sitnosopstveničke i partijske ciljeve.

Preksinoć je u Lebanu na sednici OO SRS došlo do žučne rasprave i velikih podela. Od 21 člana OO SRS, 12 se izjasnilo za Napred Srbijo, šest je ostalo uz SRS, a troje je bilo uzdržano. U Lebanu SRS ima deset odbornika u lokalnom parlamentu, a trenutno je četvoro uz Napred Srbijo.

U nerazvijenoj opštini Bojnik, kako ističe predsednik SRS-a u ovom mestu Novica Miljković, predsednik SO, nije došlo do podele među članovima ove stranke, koja je deo vladajuće koalicije.

U Leskovcu, sudeći po saopštenju OO SRS-a, nema nikakvih podela među članovima, kao što nema raskola u odborničkoj grupi te stranke koja, uz još nekoliko partija, trenutno čini vladajuću većinu u Gradskoj skupštini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari