Ekspedicija Crvene zvezde juče ujutro otputovala je u Austriju gde će provesti narednih 18 dana. Trener Robert Prosinečki poveo je sa sobom 29 igrača, jer je svestan da će do kraja prelaznog roka neki od njih napustiti crveno-belu porodicu.


– Mada neki igrači imaju u planu da odu, poveo sam sve raspoložive snage jer ne želim da sami treniraju u Beogradu. Kada se budemo vratili, imaću oko 25 fudbalera na raspolaganju. Ima naznaka da će Isah otići, a neizvesna je situacija i oko Kaluđerovića. Andrija je bio naš najbolji strelac u prošloj sezoni, tako da ozbiljno računam na njega ako ostane u ekipi. Možda još neko ode i dođe, mada sam zadovoljan kadrom kojim imam – istakao je Prosinečki.

Sezona za crveno-bele počinje 28. jula prvim mečom trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ime protivnika saznaće 15. jula. Prosinečki smatra da ima još dovoljno vremena da se poprave pojedini segmenti u igri.

– Sledi nam taktičko-tehničko uigravanje i još pomalo sticanje snage da bismo se dobro pripremili za prvu utakmicu. Zato ćemo odigrati četiri ili pet mečeva u Austriji. Dobro smo radili na Zlatiboru tako da zadovoljan odlazim na drugi deo priprema – potvrdio je hrvatski stručnjak.

Ekipa će najpre biti u Beču, a 6. jula se seli u staru bazu Bad Tacmansdorf. Za sada su zakazani mečevi sa austrijskim trećeligašem Kolumbijom (2. jul), austrijskim Matersburgom (8. jul) i izraelskim Aštodom (16. jul). Još nije poznat protivnik u četvrtoj utakmici, koja će biti odigrana između 8. i 16. jula.

Prosinečki: Dolazak Šćepovića ne zavisi od mene

Transfer Stefana Šćepovića iz Briža u Crvenu zvezdu još nije gotova stvar, ali je i sama njegova naznaka uzburkala strasti na Topčiderskom brdu. Stefanov rođeni brat Marko je napadač Partizana, a i otac Slađan je svojevremeno nosio crno-beli dres.

– Koliko znam, radi se o mladom i talentovanom igraču. Sad, da li će doći ili neće, ne zavisi od mene – ostao je zagonetan Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari