Vlada Republike Srbije je zahtevala da se precizira model i metod privatizacije javnog preduzeća Radio Zrenjanin, zbog čega se ova tačka hitno našla na dnevnom redu sednice Skupštine grada. Skupština grada Zrenjanina donela je odluku o određivanju modela i metoda privatizacije i predlaganju mera za pripremu i rasterećenje subjekta privatizacije javnog preduzeća Radio Zrenjanin.

Izmenama i dopunama ove odluke pristupilo se iz potrebe preciziranja odredaba osnovnog teksta odluke, u smislu da je 100 odsto javnog kapitala Radio Zrenjanina koji se privatizuje u vlasništvu Skupštine opštine Zrenjanin, odnosno Skupštine grada Zrenjanina. Kako se navodi u izmenjenom tekstu odluke, početna cena na javnom nadmetanju iz člana 1 ove odluke iznosi 100 odsto procenjene vrednosti kapitala na dan 31. 12. 2013. godine, koji se nudi na prodaju, a sam postupak privatizacije javnog preduzeća Radio Zrenjanin sprovešće se kroz model prodaje kapitala, metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Donošenjem ove odluke takođe se utvrđuje da su nadležne organizacione jedinice gradske uprave grada Zrenjanina obavezne da preduzmu potrebne aktivnosti radi dostavljanja materijala Ministarstvu privrede, u cilju donošenja odluke Vlade kojom se određuje mera za pripremu i rasterećenje obaveza Radio Zrenjanina. Rok za dostavu privatizacione dokumentacije koju Radio Zrenjanin dostavlja Agenciji za privatizaciju, propisan članom 24 stav 2 Zakona o privatizaciji, ističe u roku od 30 dana od dana kada je Agencija za privatizaciju dostavila odluku o određivanju modela i metoda privatizacije. Radio Zrenjanin osnovan je pre 53 godine. Radio je regionalnog karaktera, sa programom na više jezika trenutno zapošljava 28 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari