U Golupcu se ne oseća grozničavo raspoloženje kakvo je nekada nedeljama unapred bilo kao sastavni deo priprema za najluđu noć u godini. Jedino su nešto više učinili ugostitelji utvrdivši cene za doček nove 2011. godine. Hotel „Golubački grad“ u Golupcu organizuje novogodišnji doček po ceni od 2.800 dinara, dok će prvojanuarska repriza koštati 1.500. Ovde su sva mesta i četvorodnevni aražmani prodati. Slična je situacija i u ostalim ugostiteljskim objektima, kafićima i diskotekama.


Golubački klubovi već su spremili ponude za doček Nove godine, a cene su različite. Mnogi mlađi Golupčani spremni su da odreše kesu za najluđu noć, a glavna tema njihovih razgovora je – kuda za doček. Iako je do dočeka Nove godine ostalo malo, ponude su pristizale sa svih strana, a mlađi sugrađani su odlučni da, i pored visokih cena, nađu način da sebi priušte taj „luksuz“. Doček u klubovima košta od 15 do 50 evra, a uz razne zabavne programe u cenu je uglavnom uračunato i „neograničeno“ piće, a ponegde i švedski sto.

U ove cene uključene su svečane večere i skroman muzički program koji se pretežno oslanja na ono čime hoteli i restorani raspolažu. Neki u ove cene nisu uključili piće, pa će se to plaćati posebno. Inače, interesovanje za novogodišnji doček je malo, jer niko, sem naših radnika na privremenom radu u unostranstvu, ne može da za jedno veče izdvoji oko stotinu evra, kada se uzme u obzir da je prosečna mesečna plata zaposlenih u ovoj opštini od 150 do 200 evra, a oko 600 nema posao i nalazi se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Mnogi Golupčani sa kojima smo razgovarali kažu da je Nova godina kao i svaki drugi dan i da je izgubila značaj, tako da će najverovatnije ostati kod kuće i sa svojom porodicom provesti „najluđu noć“ uz televizijski program i ono što se te večeri nađe na trpezi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari