Po novinarki Katarini Mirović nazvana ulica u kragujevačkom naselju Vašarište 1Foto: Grad Kragujevac

 

Odlukom odbornika Skupštine grada na današnjem zasedanju ulica u kragujevačkom naselju Vašarište poneće ime po po Katarini Mirović, preminuloj novinarki Radio-televizije Kragujevac.

Kako je prenela njena matična kuća RTK ulica se nalazi u Mesnoj zajednici Vašarište odakle je i potekla ova inicijativa koju je pre nekoliko meseci pokrenuo predsednik Saveta Mesne zajednice Vašarište, Stefan Radosavljević, nakon što je pročitao predlog na društvenim mrežama i uvideo da mnogi Kragujevčani podržavaju ovu ideju.

Ulica koja će poneti naziv po prerano preminuloj koleginici se nalazi iznad Stadiona „Čika Dača” i spaja ulice Kralja Milana i Kragujevačkog oktobra.

Kao što je Danas svojeveremno pisao poznata kragujevačka novinarka Katarina Mirović (1967-2021) preminula je 21. oktobra 2021. godine od posledica korona virusa, u 55. godini života. Čitav radni vek provela je u Radio-televiziji Kragujevac, kao novinarka i urednica.

Bila je autorka emisija „Sugrađani”, „Radoznalo ogledalo”, serijala „Trpeza”, „Druga strana”, „Gimnazija znanjem sija”, „Jednaki”, „Pod Hipokratovom zakletvom”, a gledoaci i kolege pamtiće je kao jednog od najboljih poznavalaca sela i autorku čuvene emisije „Šumadijski prag” (najgledanije emisije RTK) koju je sa posebnim entuzijazmom radila pune dve decenije.

Po novinarki Katarini Mirović nazvana ulica u kragujevačkom naselju Vašarište 2
Foto: Grad Kragujevac

Dobitnica je brojnih priznanja, među kojima je i „Đurđevdanska nagrada” za novinarstvo 2012. godine.

Njena medijska kuća Radio-televizija Kragujevac je u čast prerano preminule koleginice, 2022. godine ustanovila nagradu koja nosi njeno ime a čiji su laureati bili: Kristina Milosavljević (pretprošle) i Nikolina Jekić prošle godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari