Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Šabac razrešine su članovi Opštinskog veća Živojin Vuletić, na lični zahtev, i Vladimir Gvozdenović. Vuletić je kao razlog naveo prezauzetost političkim ali i poslovnim obavezama, kao predstavnik SPO bio je zadužen za odnose sa medijima, a bio je i predsednik Saveta za bezbednost opštine Šabac.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Šabac razrešine su članovi Opštinskog veća Živojin Vuletić, na lični zahtev, i Vladimir Gvozdenović. Vuletić je kao razlog naveo prezauzetost političkim ali i poslovnim obavezama, kao predstavnik SPO bio je zadužen za odnose sa medijima, a bio je i predsednik Saveta za bezbednost opštine Šabac. Gvozdenović je kao predstavnik DSS bio zadužen za malu privredu i tu funkciju je profesionalno obavljao.
Na njihova mesta postavljeni su Zoran Čupić, veterinar iz Drenovca, i Milivoj Ivanović, diplomirani ekonomista. Od formiranja nove lokalne vlasti u devetočlanom Opštinskom veću prvo je došlo do smene predstavnika G17 Plus i umesto advokata Vladimira Terzića, koji je zbog zastupanja poslanika Sovranija Čonjagića na sudu isključen iz stranke, postavljen je Sreten Radovanović, privatni preduzetnik, a umesto rukometnog trenera Veselina Vukovića, kao nestranačke ličnosti, izabran je Slobodan Nikolić, predsednik OO NSS. Tri člana Opštinskog veća su na stalnom radu, sa zaradom od 52 hiljade dinara mesečno, dok ostali članovi primaju po deset hiljada dinara mesečno. Trenutno u Opštinskom veću ima po tri predstavnika DS i DSS, i po jedan predstavnik SPO, G17 Plus i NSS.
Inače, predsednik opštine i njegov zamenik koji učestvuje u radu Opštinskog veća su iz DS. U prošlom mandatu predsednik tadašnjeg Izvršnog odbora Skupštine opštine Šabac gotovo tri godine obavljao je svoju funkciju pod ostavkom kao predstavnik DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari