Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su sva tri boda na otvaranju prolećnog dela Jelen Superlige, ali igrom u meču protiv Javora podsetili su na izdanja iz jeseni. Neubedljiva igra sa puno bespotrebnih kontakata i bez pravovremenih ubacivanja po bokovima „krasila“ je izabranike Aleksandra Jankovića pred skoro 17.000 vernih navijača, koji godinama unazad pronalaze novi motiv da do poslednjeg mesta ispune, pre svega, severnu tribinu Marakane.

Bodovi osvojeni nakon pobede od 2:1 su već arhivirani, ali da bi ih bilo više na kontu crveno-belih, igra mora biti znatno bolja.

Luis Garido je debitovao za svoj novi klub i bio ponajbolji na terenu. Reprezentativcu Hondurasa nijednog trenutka nije nedostajala borbenost, zaustavio je brojne napade gostiju, a učestvovao i u izgradnji akcija svog tima. Golman Boban Bajković je u više navrata morao da ispravlja greške defanzivaca i pokazao da se dobro pripremio tokom zimske pauze. Mladi Vukan Savićević nije briljirao, ali se golom iskupio za brojne greške na sredini terena. Kapiten Nenad Milijaš je pokušavao da poveže redove, ali nije imao raspoložene saigrače, pa je često morao udarcima sa distance da završava akcije. Svi ostali su bili daleko od željenog, a trener Janković će morati da se pozabavi dometima svakog ponaosob. Za još pobeda i više bodova neophodno je popraviti sve linije tima, mada sada će to Janković morati da čini kroz takmičarske mečeve, a to je mnogo teže nego da je tim konstruisan tokom višenedeljnog boravka u Antaliji.

Petković: Trojica navijača su mi vređali porodicu

Dodatnu senku na ionako bledu partiju crveno-belih bacio je Nikola Petković, koji je posle pogodaka Savićevića i Milunovića pokazao srednji prst navijačima na zapadnoj tribini.

– Nemam ništa protiv zvižduka, štaviše i treba da ih bude kad igramo loše, ali njihovo vređanje nije bilo u vezi sa mojom igrom, već su se odnosili na moju porodicu. Psovali su mi sve po redu i nisam mogao da se suzdržim. Ističem da nisam ni u kom slučaju gestikulirao prema celoj tribini, već isključivo prema toj trojici koji su mi vređali porodicu. Oni vrlo dobro znaju ko su – istakao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari