Svako ko je imao prilike da pogleda meč između Crvene zvezde i Novog Pazara (3:0) ostao je začuđen izjavama trenera i igrača crveno-belih nakon duela sa više nego skromnim timom iz grada kraj Jošanice.

Svi od reda zadovoljni su igrom, posedom lopte, koji je prema rečima trenera Jankovića apsolutni pokazatelj napretka u igri njegovih izabranika, dok su pojedinci uvereni da im niko ništa neće moći u nastavku prvenstva ukoliko budu igrali kao protiv Novog Pazara. Deluje gotovo neshvatljivo da su crveno-beli našli reči hvale za nastup u kojem su u prvih pola sata ostavili potpuno bled utisak. Osim golova, koji su uglavnom bili plod loših intervencija rivalskog golmana, nisu stvorili nijednu izgledniju priliku, igrali su nepovezano, inertno, oslanjajući se na iskustvo i „šmek“ prekaljenog Nenada Milijaša. Gomila netačnih dodavanja, loših prijema lopte, sporost igrača u oba pravca, očajna komunikacija među linijama, izgleda da nisu evidentirani na isti način od strane pasioniranih ljubitelja fudbala i onih koji se njime bave i od njega žive.

– Pobeda je apsolutno zaslužena, mislim da smo mogli da damo još neki gol da smo ranije otvorili protivnika. Igra nam je u usponu, što svakako utiče na samopouzdanje – istakao je Janković.

Luka Milivojević je od starta prolećnog dela sezone na posebnom skeneru navijača, ali i sportskog sektora tima iz Ljutice Bogdana. Na rečima je veoma jak, ali na terenu prikazuje krajnje prosečne partije. Uprkos pogotku ponovo je bio neubedljiv u manevru. Bez jasne ideje, pronicljivog pasa, kreativnog driblinga, veoma spor i bezopasan po protivnika.

– Ako do kraja budemo igrali ovako, teško da će nam neko nešto moći. Rival uopšte nije bio slab. Mislim da smo pre svega mi malo promenili igru, da smo krenuli agresivnije na protivnika od početka utakmice. Mislim da je ovo model kako Zvezda treba da igra – naveo je Milivojević, ničim izazvan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari