Trinaesta prvenstvena pobeda u nizu, pa odmor. Pre odlaska na jednomesečni zimski raspust, branilac titule i superligaški lider Partizan protiv poslednjeplasiranog Metalca planira da „pečatira“ jesenju dominaciju, a odnos snaga na tabeli i skor iz prethodnih duela s Gornjomilanovčanima ne ostavljaju mesta dilemi oko ishoda subotnjeg meča u Lučanima.


– Protivniku je neophodna pobeda, pa očekujem agresivan Metalac, možda i loš teren, ali mi želimo da nastavimo trijumfalni niz. Dobro smo radili ove nedelje, pa u Lučane odlazimo spremni, motivisani i kompletni – kaže Aleksandar Stanojević, trener crno-belih, koji beže sedam koraka prvoj pratilji Zvezdi.

– Ako mi to bude dozvolila situacija na našem meču, osluškivaću vesti iz derbija Zvezda – Vojvodina. Videćemo s kolikom ćemo prednošću otići na prvenstvenu pauzu, ali ma kolika ona bila ne može nam garantovani mirno proleće. Nadam se ipak da će biti drugačije nego u poslednje dve sezone, kada smo titule osvajali tek u finišu, u večitim derbijima – misli strateg „parnog valjka“, koji kao sportski direktor Mladen Krstajić još odlaže konkretnu priču o prelaznom roku.

– Voleli bismo da već u martu imamo tim koji će se na leto uspešno takmičiti u Evropi i idemo u tom pravcu, ali prelazne rokove diktiraju tržište i budžeti. U Srbiji je teško sačuvati ekipu tri, četiri godine – podseća Stanojević.

Borac prva želja, Real pre Barselone

Da može da bira, šef struke osvajača poslednjeg Kupa Srbije zna koga bi izvukao za rivala na žrebu polufinalnih parova sledeće srede.

– Ne bih voleo da opet igramo sa Zvezdom, ali ni sa Vojvodinom, koja nam je ranijih godina bila nezgodniji protivnik od komšija. Borac mi je prva želja – ne krije Stanojević, koji više voli igru Barselone, ali daje prednost Real Madridu u „el klasiku“ ovog vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari