Fudbaleri Partizana u šampionskom stilu su stavili tačku na jednu od najuspešnijih sezona u svojoj istoriji. Novom (starom) prvaku nije bio potreban ni bod protiv Slobode Point Sevojna, jer je u pretposlednjem kolu završio odbranu titule, ali se kombinovani tim crno-belih iz Lučana vratio s celim „plenom“ i pobedničkim peharom koji je na nekoliko sati napustio višegodišnju adresu u Humskoj, da bi ga predsednik Zajednice Jelen Super lige Branimir Babarogić predao najboljoj ekipi u desetomesečnoj borbi za najvažniji domaći trofej – 2:1 (1:0).

SLOBODA POINT SEVOJNO – PARTIZAN 1:2 (0:1)

Stadion: Mladosti iz Lučana. Gledalaca: 3.000. Sudija: Srđan Kaurin (Subotica). Strelci: Pejović 89 – Tejgo 19, Miljković 53. Žuti kartoni: Pejović, Bulatović (Sloboda PS).

SLOBODA POINT SEVOJNO: Božović, Vasilić, Bosman (od 74. Kovačević), Bulatović, Šunjevarić, Pejović, Stevančević (od 57. Tanušev), Da Silva, Lazić, Ademović 8od 69. Panić) , Maksimović.

PARTIZAN: Živković, Miljković, Kizito (od 72. Marković), Savić, Stanković, Smiljanić, Brašanac, Davidov, Vukić (od 58. Bogunović), Šćepović, Tejgo (od 46. Fejsa).

 

 Sa retko korišćenim Brašancem i Živkovićem u startnoj postavi, oporavljenim Fejsom i sedamnaestogodišnjim debitantom Lazarom Markovićem na desnom krilu (ostavio vrlo dobar utisak) u drugom poluvremenu, bez penzionisanog kapitena Krstajića i odlazećeg prvog strelca tima Ilieva, osvajač duple krune sigurno je držao loptu sve vreme, a dominaciju su u golove pretvorili Princ Tejgo i Aleksandar Miljković. Obojica su to učinila posle kornera. Reprezentativac Gane glavom je rutinski reagovao na asistenciju Vukića (19. minut), a desni bek spuštenu loptu Stankovića, na ubacivanje Davidova, šutem sa zemlje poslao pod prečku bivšeg golmana crno-belih Božovića (53). Počasni pogodak domaćina došao je posle zakasnele reakcije favorizovanih gostiju, a delo je Aleksandra Pejovića (89).

Odmah po povratku u Beograd trener Aleksandar Stanojević dao je voljno igračima do prozivke 13. juna, na kojoj se vrlo verovatno neće pojaviti dobar deo osvajača rekordne četvrte uzastopne titule. Jednima ističu pozajmice, drugi su planirani za projaju ili sami žele u inostranstvo, a za neke je procenjeno da nisu potrebni u novim kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje za srpskog prvaka počinju već sredinom jula.

Krstajić zakasnio

Kapiten Mladen Krstajić nije bio sa saigračima tokom svečane ceremonije pre utakmice, jer je zbog saobraćajne gužve u povratku s privatnog puta stigao malo posle prvog sudijskog zvižduka, pa je pehar podigao njegov zamenik Saša Ilić, a iskusni defanzivac je medalju i umetničku sliku (dar domaćina za izuzetan doprinos srpskom fudbalu) dobio u poluvremenu. Naredni dani pokazaće da li će Krstajić sesti u fotelju sportskog direktora ili (kako se može čuti) odustati od dogovora sa upravom i sasvim se povući iz kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari