U najuzbudljivijem meču u nedelju uveče Indijana je slavila protiv Memfisa sa 82:81. Pejsersi su tako, bar na neko vreme, zadržali treću poziciju na tabeli Istočne konferencije sa skorom od 26 pobeda i 16 poraza, iza vodećih Njujorka i Majamija.

Pobednički tim predvodio je Dejvid Vest 14 poena, tri asistencije i dva skoka, a pratio ga je Džordž Hil sa jednim poenom manje, četiri skoka i isto toliko asistencija. U redovima četvrtoplasiranog tima Zapadne konferencije najbolji je bio Vejn Elington sa 17 poena, a istakao se i Rudi Gej sa 14 poena, tri asistencije i osam skokova.

Nešto lakše bilo je Atlanti da pred domaćom publikom upiše trijumf nad Minesotom (104:96). Na terenu je ubedljivo najefikasniji bio Al Horford ostvarivši dabl-dabl učinak, 28 poena uz 10 skokova, a pratio ga je iskusni Dženero Pargo sa 16 poena uz četiri asistencije. Oslabljenu Minesotu, za koju zbog povreda trenutno ne igra nekoliko igrača, među kojima su i bivši igrač Partizana Nikola Peković i najefikasniji Kevin Lav, predvodio je Derik Vilijams sa 17 poena uz četiri skoka.

U duleu dve pretposlednje ekipe na tabeli Zapadne konferencije slavio je Nju Orleans nad Sakramentom sa 114:105, dok je Šarlot na svom terenu poražen od Hjustona rezultatom 100:94. Sinoć su odigrana još dva meča u NBA ligi, a snage su odmerili ove sezone sjajni Los Anđeles Klipersi i Golden Stejt, kao i Njujork Niksi i Bruklin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari