U delu sezone kada svaka iole kvalitetna ekipa ima prepoznatljivo lice sa jasnim konturama, košarkaši Crvene zvezde pokušaće da večeras u revanš meču sa Uniksom naprave grimasu sa kojom će završiti sezonu (19.30, B 92). Posle dva loša, ali i zabrinjavajuća izdanja u duelima sa Galatasarajem i pomenutim timom iz Kazanja, crveno-beli će se suočiti sa istinom, a ujedno će dobiti odgovor da li zaista imaju tim za četvrtfinale Evrokupa ili je plasman u TOP 16 fazu krajnji domet ekipe sa Malog Kalemegdana. Pionir će biti dupke pun, karte su rasprodate za neka dva sata, tako da sve sluti na novi spektakl.


– Imali smo veliku utakmicu sa Galatasarajem kod kuće, a mišljenja sam da će i duel sa Uniksom biti slične težine za moje izabranike. U goste nam dolazi dobra ekipa, sa odličnim pojedincima. Mi u prvom meču nismo izdržali pritisak koji je stvoren pred duel u Kazanju. Iskreno se nadam da ćemo u Pioniru uspeti da prevaziđemo jednu vrstu pritiska i da ćemo se revanširati Uniksu. Ne zanima me koš razlika, neka bude i sa poenom prednosti, ali ako budemo u mogućnosti da nadoknadimo minus iz prvog duela, svakako da ćemo pokušati da iskoristimo šansu. Uniks igra promenljivo. Očigledno je da je na njih neuspeh u kvalifikacijama za Evroligu ostavio traga. Dovedeni su igrači sa jakim ugovorima, baš zbog najelitnijeg takmičenja. Ne znam u kakvom raspoloženju dolaze u Beograd. Pokušaćemo da im poljuljamo psihu i samopouzdanje – naveo je Vlada Vukoičić.

Zvezda večeras jednostavno mora da pobedi. Poraz bi najverovatnije značio šah-mat za crveno-bele, čija će centarska linija biti jača za Predraga Samardžiskog, koji će upravo debitovati protiv tima iz Kazanja. Domaćin mora da poveća procente šuta za dva i tri poena i da maksimalno raširi igru. Osim Rakočevića, krajnje je vreme da u pozicionoj igri još najmanje jedan spoljni igrač poboljša prodor, čime bi domaćin naterao rivala da više rotira u odbrani, a samim tim bi lakše dolazio do realizacije. Uniks puno oscilira u toku meča i to je šansa za Zvezdu.

– Moramo, pod znacima navoda, jer nismo baš u tako nezavidnoj situaciji. Bićemo u igri i ako u naredna tri meča ostvarimo isto toliko pobeda sa poenom prednosti. Dve utakmice igramo kod kuće, a jednu na strani. Sa ovakvim timom nismo u stanju nikome da pretimo, međutim u našoj grupi je sve moguće – zaključio je trener Zvezde.

Bez ubacivanja predmeta na teren

Vuk Radivojević i Vlada Vukoičić zamolili su navijače da večeras nikako ne ubacuju predmete na teren ili da laserima ometaju rivalske igrače.

– Ne smem ni da zamislim situaciju u kojoj eventualno odlučujući meč sa Ulmom igramo pred praznim tribinama ili negde van Pionira. Kazne su zaista paprene i zato apelujem na navijače da podrže tim u korektnoj i sportskoj atmosferi – rekao je prvi stručnjak crveno-belih.

Radivojević: Da se ne ponovi Galatasaraj

– Meč sa Galatasarajem ne sme da nam se ponovi. Uvideli smo greške iz tog duela, kao i iz utakmice sa Uniksom u Kazanju. Od ovog meča nam sve zavisi, jednostavno moramo da pobedimo. Ukoliko budemo odigrali sa velikom energijom verujem da ćemo ostvariti trijumf – uveren je Vuk Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari