“Pobeda nad koronom”- slogan novogodišnjeg koncerta pod pokroviteljstvom Grada Niša 1Foto: printscreen

Tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije Naisus, čiji je pokrovitelj Grad, najavljen je pod sloganom “Pobeda nad koronom”.

Reklamni plakati sa ovakvom porukom izazivaju različite komentare građana, često i one krajnje negativne, pošto broj obolelih u Nišu i Srbiji ovih dana dramatično raste.

Uz ovakav slogan na plakatima je navedeno i uputstvo koje mu protivureči:”Na koncertu, poštovanje epidemioloških mera i distance”.

Dirigent filharmonije Zoran Andrić rekao je novinarima da slogan predstavlja metaforu i njegovu umetničku želju da se muzikom pobedi korona, jer “muzika leči sve”.

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan upozorio je danas na “značajno pogoršanje epidemiološke situacije i veliki broj pregleda u kovid ambulantama za vreme božićnih praznika”.

Prema podacima Doma zdravlja, u Nišu je juče bilo 200 novozaraženih kovodom 19, dok ih je pre deset dana bilo šest puta manje- 34.

U kovid ambulante te ustanove juče se na pregled javilo 1338 pacijenata, a tokom božićnih praznika broj je dostizao i 1789.

Krajem decembra na pregled u kovid ambulante javljalo se značajno manje pacijenata sa nekim od simptoma korona infekcije- od 480 do 890.

Koncert 16. januara u hali Čair

Novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije i 11 poznatih operskih pevača iz Srbije I Rusije biće održan 16. januara u 20 časova u Sportskoj hali Čair.

Cene ulazanica su 600 i 500 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti u Forum šoping centru i Knjižari Tina DC4, odnosno bivšoj knjižari Nušić.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari