Tim sa Malog Kalemegdana od osvajanja nacionalnog kupa nalazi se u osetnom padu forme. Rezultati nisu u skladu sa prikazanim partijama, tako da će večerašnje gostovanje Širokom (20.30) biti idealna prilika da puleni Vlade Vukoičića napokon pruže partiju dostojnu osnovnog cilja plasmana u Evroligu. Košarkaše Crvene zvezde očekuje veoma naporan duel protiv tima koji u hali „Pecara“ igra neuporedivo bolje u odnosu na gostujuće mečeve.


– Za nas je ovaj meč važan iz nekoliko razloga. Pre svega, kako bismo i teoretski obezbedili učešće na fajnal foru, ali i da bismo ostali u trci za prvo mesto. Sa druge strane Široki ima jako tešku poziciju u borbi za opstanak. Ovo je sigurno jedna od poslednjih, ako ne i poslednja šansa da izbegnu zadnje mesto koje svi znamo šta znači za sledeću sezonu – objasnio je Vukoičić ukratko težinu posla u Širokom.

Zvezda je u poslednje vreme naročito usporila u fazi tranzicije, dok joj procenti šuta sa distance nisu za pohvalu. U tim se, nakon odsustva od skoro mesec dana, vraća Majkl Skot, specijalista za kontranapad i promenu ritma.

– U odnosu na prvi deo ABA lige gde je mnogo toga zavisilo od Darka Planinića (otišao u Makabi), u drugom delu sezone dovođenjem nekih novih igrača promenili su i koncept igre. U napadu ekipa više ne zavisi od jednog pojedinca. S obzirom da smo mi rešili kadrovske probleme, da su se igrači vratili u pun trenažni proces i da smo imali celu sedmicu za rad i pripremu, verujemo da će to biti dovoljno da dođemo do pobede – zaključio je prvi stručnjak crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari