Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u seriji pobeda u ABA ligi, koju žele da nastave i u nedelju protiv Budućnosti. Preokret na gostovanju protiv Solnoka u prošlom kolu, kao i trijumf tokom nedelje u Atini nad Panioniosom u Evrokupu, izabranicima Dejana Radonjića dodatno su podigli samopouzdanje, a novo slavlje pred dvonedeljnu pauzu u regionu učvrstilo bi ih na vrhu tabele.

Zbog trenutne forme, kvaliteta koji poseduju, ali i domaćeg terena, crveno-beli ne bi trebalo da imaju previše problema sa Podgoričanima, koji pak imaju svoju računicu. Budućnost ne bi smela da izgubi, ako želi bar da održi korak sa Cibonom i ostane u ravnopravnoj konkurenciji za četvrto mesto i plasman na fajnal-for. Ekipa Igora Jovovića je ove sezone ostvarila četiri pobede na strani, zbog čega sa umerenim optimizmom stiže i u Pionir. Ipak, ne treba očekivati da Dejan Radonjić zbog susreta sa prijateljima „komanduje“ laganiju igru svom timu, pogotovo nakon trijumfa Budućnosti u Morači u prvom delu sezone.

Radnički će u subotu u Kragujevcu dočekati Solnok u borbi za opstanak. Mađarski tim se nalazi na začelju tabele u grupi ekipa sa po pet trijumfa, dok je četa Miroslava Nikolića do sada ostvarila dve pobede više. Bek Miloš Dimić veruje u slavlje svog tima, ali upozorava da opuštanja ne sme biti.

– Solnok je iskusna ekipa. Bolji su kod kuće, jer imaju vruć teren, nešto kao naše Jezero. Na gostovanjima, sa druge strane, nižu sve same poraze, moguće je da im nedostaje baš taj ambijent, ne snalaze se najbolje u regionu. Dosta igraju tranziciju, to forsiraju i jako dobro se snalaze. Tako su nas i pobedili u Mađarskoj. To je jedna od pouka kako im se revanširati. Treba da preslikamo igru protiv Strazbura – jaka odbrana i kolektivna igra – iskren je Dimić.

Mega Vizura će otvoriti 19. kolo ABA lige u Skoplju protiv MZT-a u subotu od 17.00, a Partizan će ga zatvoriti u utorak od 19.00 kada će gostovati Ciboni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari