Srbija je na jučerašnjoj ministarskoj konferenciji u Sofiji postala punopravni član Procesa saradnje ministara odbrane zemalja jugoistočne Evrope – SEDM, rekao je za Danas Dušan Spasojević, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije, koji predvodi delegaciju tog ministarstva.

– Prijem Srbije je pobeda vojne diplomatije i rezultat intenzivne međunarodne vojne saradnje, koju je u prethodnom periodu vodilo Ministarstvo odbrane Srbije i Vojska Srbije – navodi Spasojević. On je naglasio značaj prijema Srbije u Proces SEDM i dodao da je to pokazatelj da su Srbija, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, nezaobilazan faktor stabilnosti u regionu, ali i pouzdani partner u jačanju regionalnog mira i stabilnosti u ovom delu Evrope. Spasojević podseća da je Srbija dosad učestvovala u radu SEDM u statusu posmatrača.

– Srbija je opredeljena da u okviru Procesa SEDM sa ostalim državama doprinosi jačanju nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti – naglasio je Spasojević. On je dodao da je regionalna saradnja jedan od prioriteta spoljne politike Srbije.

Osim Srbije i Crna Gora je primljena u punopravno članstvo Procesa SEDM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari