U fudbalskom derbiju Crvena zvezda pobedila je komšije iz Humske sa 3:1 golovima Huga Vijeire u 25 i 49 minutu i golom Aleksandra Kataia u 56 minutu, dok je gol za Partizan postigao u 42 minutu Stevanović



Crvena zvezda: Kahriman, Donald, Grujić, Ibanjez, Jovanović, Katai, Pavićević, Petković, Plavšić, Srnić, Vijeira.



Partizan: Živković, Babović, Blažič, Brašanac, Ćirković, Ilić, Leković, Oumaru, Stevanović, Vulićević, Živković.

Večiti 149. fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana u okviru devetog kola Superlige Srbijenastadionu “Rajko Mitić“ počeo je u 18 časova.

Već na samom početku utakmice šansu za Partizan imao je Živković koji je neprecizno šutirao iz kaznenog prostora. Takođe šansu za Zvezdu imao I Katai ali je lopta prošla pored stative. Nizale su se šanse na jednoj i na drugoj strani, do 25 minuta kada je prvi put na utakmici mrežu Partizana zatresao Hugo Vijeira. Zvezda je povela sa 1:0, Ibanjes se našao na sredini terena, ispred šesnaesterca Partizana, uputio je pas u kazneni prostor za Vijeiru, koji je iskoristio istračavanje golmana Živkovića.

U razmaku od deset minuta igre sudija Mažić podelio je tri žuta kartona Iliću i Živkoviću iz Partizana i Grujiću iz Zvezde.

Izjednačenje Partizanu doneo je u 42. minutu Stevanović. Nakon greške u dodavanju fudbalera Crvene zvezde Babović je sjajno gurnuo loptu u prazan prostor a Stevanović šutem vara Kahrimana i donosi „crno-belima“ izjednačenje.

Nakon prvog dela meča Zvazda je imala više šansi i igrala agresivniji fudbal.

Drugi put na utakmici mrežu golmana Partizana zatresao je Vijeira u 49 minutu, kada je Zvezda povela sa 2:1. Nakon tri minuta i treći fudbaler Partizana Brašanac dobija žuti karton.

Mreža Partizana zatresla se i treći put u 56 minutu golom Kataia, koji je šutem po zemlji još jednom uposlio golmana Partizana Živka Živkovića.

Navijači Partizana revoltirani i trećim golom suparničkog tima pale baklje i bacaju petarde, pa je utakmica prekinuta na četiri minute. Nastavak meča doneo je još nekoliko dobrih šansi, poput slobodnog udarca Ibanjeza, za oba tima međutim ostale su neiskorišćenje. Pred kraj meča oba trenera napravila su nekoliko izmena, pa je tako u 63. umesto jedinog strelaca za Partizan Alena Stevanovića u igru ušao Valeri Božinov. Teren je napustio i Saša Ilić, a umesto njega ušao Marko Jevtović. U redovima Crvene zvezdse Srđana Plavšića je zamenio Mihailo Ristić, dok je junak meča uz ovacije izašao sa terena i umesto njega ušao je Predrag Sikimić.

Izneđenja u golovima do kraja utakmice nije bilo.

Neredi po završetku derbija

Po završetku utakmice došlo je do nereda. Dvojica navijača teže su povređeni. Navijači Partizana su probili zaštitnu ogradu između „juga“ i „zapada“ u nameri da se sukobe sa navijačima Crvene zvezde. Pored njih lakše je povređeno još sedmorica navijača, niko nije životno ugrožen.

Zaustavljeni su brzom intervencijom policije, nakon čega se situacija smirila, javio je RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari