Svečanom sednicom Skupštine opštine, kojom je predsedavao Duško Nedinić, otvaranjem kružno g toka u centru grada, i drugim manifestacijama, Petrovac na Mlavi svečano je obeležio Dan oslobođenja opštine u Drugom svetskom ratu.


Duško Nedinić je pozdravio prisutne goste među kojima su bili: predstavnici Ruske Ambasade, javnog preduzeća „Putevi Srbije“, narodni poslanici: Branko Ružić, Žarko Obradović, Olivera Pauljeskić, Slobodan Perić i Miletić Tića Mihajlović, gradonačelnik Požarevca Mića Ilić sa saradnicima kao predsednici pojedinih okolnih komuna.

Prisutnima obratio predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević koji je svim građanima čestitao Dan oslobođenja i podsetio da je opština Petrovac u svima ratovima dala doprinos u borbi protiv okupatora kao i veliki broj žrtava kojih se prisećamo na današnji dan. Predsednik Dragojević je iskoristio priliku i rekao:

-Danas je prilika i za osvrt na ono što smo uradili od juna do danas, jer za dan opštine koji je 4. juna, mi kroz filmski prikaz dajmo izveštaj o radu u godini dana. To isto činimo i krajem godine, ali i današnji praznik dočekujemo sa novim radnim pobedama, sa rezultatima koji idu ka poboljšanju životnih standarda naših građana. Ja ne želim da pobrojim sve što je urađeno već bih pomenuo samo investiciju koju ćemo danas svečano pustiti u saobraćaj. Reč je o savremenom kružnom toku na samom ulazu u Petrovac iz pravca Požarevca. Ova investicija je vredna 25 miliona dinara, a koju je finansiralo javno preduzeće „Putevi Srbije“„.

Ovom prilikom Dragojević se zahvalio direktoru pomenutog preduzeća Zoranu Drobnjaku, izvršnom direktoru Zoranu Stojisavljeviću na razumevanju, a takođe i Tanji Grbić, sekretaru nadzornog odbora „Putevi Srbije“, koja je takođe doprinela da se realizuje ova investicija.

U nastavku svečanosti dramski umetnici iz Beograda, predvođeni Jelisavetom Karadžić koja je prve glumačke korake započela u Petrovcu na Mlavi, izveli su prigodan program.

Po završetku svečane sednice, svečno je pušten u saobraćaj novoizgrađeni kružni tok na ulazu u centar grada. Traku su svečano presekli Zoran Stojisavljević, izvršni direktor „Puteva Srbije“, Radiša Dragojević, predsednik opštine, i Duško Nedinić, predsednik SO Petrovac na Mlavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari