Počasni ispraćaj Adema Demaćija

Ostavite komentar


  1. Donosite opširne izveštaje o sahrani političkog lidera terorističke OVK. Baš da vidim da li ćete za 2 dana pisati o godišnjici genocida u Ravnom Docu, kad su ustaše ubacile 218 civila, uglavnom žena, devojaka i male dece u jamu duboku 46 metara kod Livna.

    1. Prenositi vesti o žrtvama srpske nacionalnosti nije „IN“?! Čak bi se mnogima to uzelo i kao „otežavajuća“ okolnost i dokaz njihove retrogradne prošlosti. Niko sebe tako ne samonipodaštava kao što to rade Srbi. Psiholozi bi morali da dešifruju o kakvoj se patologiji radi?! Nas nikada nisu užasavale i pogadjale tragedije sopstvenog naroda. Valjda smo zato tu gde jesmo. Zločini nad nama su, zahvaljujući baš nama, postali tako „prirodni“, tako uobičajeni i neinteresantni, da ne predstavljaju nikakvu novos ili vest koja bi nekog uzbudila.

  2. Da li je delegacija Danas-a bila na ispracaju „evropskog Mendele“? Bio bi red, na istom ste zadatku. Kako je Snezana Congradin, mora da je mnogo potresena ovim velikim gubitkom za sve fanove velikoalbanizma.

  3. Demaći je postao politički komesar tek fomirane OVK 1997. No, ubrzo ih je napustio jer se nije slagao sa njihovim metodama ubijanja srpskih civila.Da je bilo pameti kod srpskih lidera, a tada je bio samo jedan, baš kao i sada, Albanci pod vodćstvom Rugove uz podršku Demaćija, niti bi bilo toliko žrtava i zla, niti bi oni proglasili nezavisnost Kosova. U najgorem slučaju za neupućene Srbe imali bi priliku da upoznaju albanske političare koji ovi naši što kokodaču u Skupšini nisu im ni do kolena. Albanci su slični po karakteru najzdravijem delu srpskog naroda – Crnogorcima. Ne želim da zaboravim kada je marta meseca 1965. penzionisani srpski advokat, diplomirao pravo na Sorboni, prišao meni tadašnjm studentu Prve godine Rudarstva i mom suseljaninu Albancu koji je izašao iz dubokog kanala koji je kopao sa svojim drugarima na Zelenom Vencu, pa potom smo ja advokat krenuli dalje, ja prema menzi na Obelićevom Vencu, a Advokat na šetnju na Kalemegdanu, pored drugog rekao i ovo: “Kosovski mentalitet a slovenčka kultura idealan čovek -Jugosloven”.

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.