Manifestacija „Dani Slobodana Stojanovića“ biće održana po prvi put, 6. i 7. oktobra, u zavičajnom Požarevcu u čast velikog stvaraoca i dramskog pisca koji je najširoj javnosti poznat kao autor kultne serije nacionalne televizije „Više od igre“. Prema rečima direktorke Narodne biblioteke, Bebe Stanković, to je najmanje što ovaj grad može da učini za čoveka koji je na izuzetan načino obeležio kulturu stare države u kojoj je živeo, a Srbije pogotovo.

– Naš je sugrađanin, Požarevljanin. Mi smo prošle godine pokrenuli konkurs za neobjavljenu dramu koji nosi njegovo ime, to je ono što smo u tom trenutku mogli, međutim, od ove godine dobili smo podršku grada, u mogućnosti smo da organizujemo „Dane Slobodana Stojanovića“, uz učešće izuzetnih imena srpske kulture. Ove godine tema će biti dramsko stvaralaštvo Slobodana Stojanovića, tako da će prisustvovati gosti koji se pre svega bave dramom i pozorištem. Gradonačelnik, Miodrag Milosavljević, je predsednik Organizacionog odbora, a ono što mi je posebno drago jeste činjenica da porodica Stojanović zdušno podržava našu ideju i uz njihovu podršku i učešće sve ovo i radimo, rekla je direktorka požarevačke Biblioteke, na čijem se čelu i sam Stojanović nalazio više godina. Ova savremena bibliotekarska ustanova je nosilac čitave organizacije prve manifestacije Slobodanu u čast uz punu podršku lokalne samouprave.

Biće postavljena i bista Slobodana Stojanovića, rad akademskog vajara Slave Ajatovskog, u Sunčanom parku kraj Doma kulture i to pored spomenika slavnom bardu našeg glumišta, takođe Požarevljanina, Milivoja Živanovića, koja će biti otkrivena 6. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari