Na sceni Narodnog pozorišta u Pirotu u toku je druga Revija malih pozorišnih formi na kojoj će se predstaviti glumci iz Beograda i Pirota. Smotru je 2. novembra otvorila duodrama „Samo da ti kažem koliko te volim“, rađena po noveli Antonija Amura u kojoj igraju Milenko Pavlov i Ljiljana Đurić.


Beogradsko dramsko pozorište 3. novembra igra komad Matjaža Župančiča „Igra parova“ u režiji Milice Kralj. U predstavi igraju Neda Arnerić, Elizabeta Đorevska, Aleksandar Alač i Dragiša Milojković. Ustanova kulture „Vuk“ iz Beograda 4. novembra gostuje sa monodramom „Master klas“. U ovoj intimnoj priči o životu operske dive Marije Kalas igra Jelisaveta – Seka Sablić. Reditelj predstave je Alisa Stojanović.

Reviju zatvaraju 5. novembra glumci Narodnog pozorišta Pirot komadom Langforda Vilsona „Zapali me“ u režiji Borisa Todorovića. Igraju Tijana Petrović, Aleksandar Radulović, Marko Petričević i Danilo Petrović. Smotru malih formi organizuje Narodno pozorište Pirot. Cena kompleta ulaznica za sve predstave je 1.200 dinara. Za organizovane posete Pozorište daje popust.

– Iako se do para za pozorište teško dolazi, nastavljamo ovu reviju malih formi u želji da naša pozorišna publika vidi i predstave koje su veoma gledane na scenama u Beogradu i širom Srbije. Sudeći po prošlogodišnjem velikom interesovanju, očekujemo da će i za predstave ove naše druge revije biti veliko, rekao je za naš list direktor Narodnog pozorišta u Pirotu Gradimir Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari