Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, predsednik Sportskog saveza Srbije, Aleksandar Šoštar i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Dane Korica prisustvovali su juče sa predstavnicima lokalne samouprave opštine Ruma svečanom otvaranju početka radova na izgradnji bazena u Rumi.


Oliver Dulić je izrazio zadovoljstvo zbog ovakve investicije koja će Rumaljanima obezbediti kvalitetniji život i zaposliti nekoliko stotina ljudi.

U poslednjih dvadeset godina ovo je najveći projekat opštine Ruma. U prvoj fazi će biti izgrađen bazen na otvorenom, dok će posetiocima bazen biti na raspolaganju i u zimskom periodu pošto je predviđeno montažno pokrivanje bazena u drugoj fazi izgradnje.

Osim olimpijskog bazena na kom će moći da se održavaju sportska takmičenja, predviđena je i izgradnja manjeg bazena za decu. Za izgled bazena bila je zadužena firma Projekt iz Rume.

Kompleks na poznatom izletištu u Rumi će sadržati i sportske terene za tenis, rukomet, košarku i druge sportove, a u okviru centra će biti smešten i parking.

Rok za završetak prve faze radova je jun 2013. godine. Vrednost projekta je 289 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari