Počela izgradnja metroa u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Bolje da ste prvo rešili deponije i đubre, kao normalne zemlje. Gušimo se u prljavštini, pomresmo. Kada bi bio referendum da li da se gradi Metro ili reši pitanje smeća i zagadjenja, većina bi izabrala ovo drugo, jer je svakom život mio pre svega.

  2. Pošto će izgradnja metroa trajati 5-6 godina, svakome ko se i malo razume u saobraćaj je poznato, da će vozovi za metro doći pred završetak izgradnje samog metroa, pa se postavlja pitanje; zašto se onda depo za metro gradi mnogo ranije nego je potrebno. Inače, tokom izgradnje prve linije metroa, kako je zamišljanju nadležni, iskopaće se oko 2,5 miliona kubika materijala, pa se postavlja pitanje, zašto se sa nasipanjem 1,4 miliona kubika materiala na Makiškom polju ne sačeka, pa da se iskoristi material dobijen izgradnjom metroa. Pored toga, na Makiškom polju postoji Ranžirna stanica sa 62 koloseka ukupne dužine oko 70km, pa bi 8-10 koloseka moglo da se koristi za budući depo koga su nadležni odavno mogli da naprave i za vozove BG voza. Imajući napred navedeno u vidu, nije teško zaključiti, da na Makiškom polju ne počinje izgradnja depoa za metro, kako tvrde nadležni, već priprema terena za buduću izgradnju stambeno-poslovnih objekata na Makiškom polju.

  3. Bogu hvala, napokon smo docekali. Bravo, Srbijo, samo napred! A, vama, antiprotivnima, jedino je to i preostalo, da mrzite.

  4. Sve dok ne budem videla Francuze da postavljaju kamen temeljac za gradnju metroa znacu da je sve ovo farsa za narod.

  5. Metro jeste važan ali bageri kopaju temelje novih skupih kvadrata, sve ostalo je predstava za glup narod koji želi da glasa za izdajnike koji su prodali svoju zemlju i svoj narod zbog ucene i zbog profita.

    Osim toga, bolesnici, trudnice i porodilje po bolnicama i klinikama nemaju toalete ni toplu vodu. Po svim stanicama, šoping centrima, kafićima i sl. javni toaleti se raspadaju, zapušeni su, sapuna nema, papira nema . SRAMOTA. Ali glavno je da Vesić, Mali, Brnabić, Vučić, Mihajlović grade neodrživi metro na pogrešnom mestu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.