Počela izgradnja "turbo" kružnog toka na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske u Novom Sadu 1Foto: Grad Novi Sad

Izgradnja kružne raskrsnice na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice počinje danas i trajaće narednih devet meseci. Iz Grada kažu da će redovno obaveštavati kako teku radovi i koji kolovozi su prohodni, a građane mole za strpljenje.

Do četvrtka, 23. februara, za saobraćaj će biti zatvorena krajnja desna traka na Bulevaru cara Lazara, u dužini od 110 metara, na deonici od Fruškogorske ulice do TC „Promenada“.

Sa Bulevara je zbog toga onemogućen kolski pristup „Promenadi“, „Spensu“ i „Univereksportu“, pa se građani mole za strpljenje uz apel da, tokom trajanja privremene izmene režima saobraćaja, koriste alternativne pravce.

Gradnja kružnog toka koštaće više od 336 miliona dinara, a finansiraju je i Grad i Vlada Vojvodine. Izvođači radova su firme„Put-invest”, „Montop pro”, „Energotehnika – Južna Bačka” i „Tecton geosystems”

Reč je inače o „turbo“ kružnom toku, prvom takvom u Novom Sadu. Saobraćajni kolovozi na njemu odvojeni su ivičnjacima, koji regulišu saobraćaj unutar kružnog toka i onemogućavaju preplitanje vozila.

Na Bulevaru cara Lazara u oba smera biće tri trake, dok će iz Fruškogorske ulice biti dve.

U okviru radova planirano je premeštanje i rekonstrukcija dela kanalizacione i vrelovodne mreže, javne rasvete i druge komunalne infrastrukture na ovoj lokaciji.

Kada sve bude gotovo, u centru ovog kružnog toka biće postavljen 10 metara visok spomenik Nikoli Tesli, za koji se čeka raspisivanje tendera za idejno rešenje.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari