Počela izgradnja „turbo“ kružnog toka na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske u Novom Sadu

Ostavite komentar


  1. Tačno je, da su u Holandiji početkom 21. veka osmislili »turbo« kružni tok, poznat i kao »spiralni« kružni tok, kao i da je Ljubljana pre skoro 15 godina dobila svoj prvi »turbo« kružni tok; Tomačevo. U međuvremenu su slovenci malo modifikovali holandsko rešenje tako da danas u Sloveniji postoji trocifren broj »turbo« kružnih tokova i svaki dan ih je sve više. U Ljubljani samo na jednoj ulici; Letališka cesta koja je dužine oko 2,6km, ima sedam (7) »turbo« kružnih tokova. Pošto Ljubljana objavljuje i konačne cene izgradnje infrastrukture, a tu spada i izgradnja »turbo« kružnih tokova, neću da pogrešim ako kažem, da je cena izgradnje »turbo« kružnog toka u Novom Sadu od skoro 2,9 miliona evra više nego preterana.

  2. U beogradu bi trebalo ceo potez jurija gagarina pretvoriti u niz kruznih tokova. Idealno resenje.

Ostavite komentar


Društvo

Pazite gde pijete vodu po ovoj vrućini: Samo na jednoj javnoj česmi u Beogradu izvorska voda bezbedna za piće 8

Pazite gde pijete vodu po ovoj vrućini: Samo na jednoj javnoj česmi u Beogradu izvorska voda bezbedna za piće

U potrazi da se rashlade na visokim temperaturama neki će posegnuti za prvom vodom na koju naiđu. Ukoliko vas put navede pored neke od javnih česama sa izvoskom vodom na teritoriji Beograda treba biti obazriv, jer poslednji rezultati ispitivanja kvaliteta te vode koje je obavio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u junu, nisu ni zadovoljavajući.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.