U Sopoćanima kod Novog Pazara počela je 32. likovna kolonija Sopoćanska viđenja. U radu ove godine učestvuje devet likovnih stvaralaca starije generacije iz Beograda i Sarajeva – Kosta Bogdanović, Čedomoir Vasić, Rada Selaković, Rajko Popović, Nevenka Stoisavljević, Branka Kuzmanović, Vladimir Perić, Miodrag Protić i Edin Numankadić.

U Sopoćanima kod Novog Pazara počela je 32. likovna kolonija Sopoćanska viđenja. U radu ove godine učestvuje devet likovnih stvaralaca starije generacije iz Beograda i Sarajeva – Kosta Bogdanović, Čedomoir Vasić, Rada Selaković, Rajko Popović, Nevenka Stoisavljević, Branka Kuzmanović, Vladimir Perić, Miodrag Protić i Edin Numankadić. Njih je odabrala Ljiljana Slepčević, kustos Muzeja savremenih umetnosti iz Beograda i selektor ovogodišnje kolonije. Oni će u Sopoćanima, gde se nalazi istoimeni srednjovekovni manastir, boraviti do 12. jula i za to vreme obavezni su da urade po jednu sliku koja će ostati fondu novopazarskog Doma kulture.
– Nakon završetka ove Likovne kolonije biće formirana izložba koja će biti organizovana u Novom Pazaru, Beogradu i Novom Sadu – ističe direktor Doma kulture u Novom Pazaru Džengis Redžepagić. Organizator ove tradicionalne likovne manifestacije je ovdašnji Dom kulture, pokrovitelji su Ministarstvo za kulturu Srbije i opština Novi Pazar i sponzor je Komercijalna banka – filijala u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari