Počela rolerijada: Brojne izmene u gradskom saobraćaju 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Manifestacija „Beogradska rolerijada“ počela je jutros u centru Beograda, zbog čega je došlo do promena u radu linija javnog prevoza.

Rolerijada se održava u ulicama Kralja Milana (deo između Slavije i Terazija, sa slobodnim prelazima u zoni Resavske i Ulice kneza Miloša), Terazijama i Kolarčevoj, kao i na Trgu Nikole Pašića u zoni Igumanove palate.

Zbog održavanja 25. Beogradske rolerijade, do 16 časova linije javnog gradskog prevoza će saobraćati izmenjenim trasama, saopštio je Gradski sekretarijat za saobraćaj.

Trolejbuska linija 29 će saobraćati na skraćenoj trasi od Trga Slavija do terminusa „Medaković 3” i nosiće oznaku 29L.

Vozila sa linija 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linije E2, u oba smera saobraćaće sledećom trasom: Francuska – Trg republike – Makedonska – Dečanska – Trg Nikole Pašića i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linije 27 će u oba smera saobraćati trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Makedonska – Trg republike – Vase Čarapića do terminusa „Trg republike”;
– vozila sa linije 31 će u oba smera saobraćati na trasi: Studentski trg – Vasina – Trg republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra – Kneza Miloša – Nemanjina – Trg Slavija i dalje na redovnoj trasi.

Minibus linija E9 će u oba smera, umesto Terazija, od Trga Slavija koristiti sledeću trasu: Beogradska – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Makedonska i dalje redovnom trasom.

Elektrobus linija EKO 2 će saobraćati na skraćenoj trasi od Beograda na vodi do Trga Slavija i nosiće oznaku EKO2L.

Vozila sa linija 24, 26, 37, 44 i E2 će u smeru ka Trgu Nikole Pašića koristiti stajalište „Trg republike” u Makedonskoj ulici, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linija 28 i 41 ispred „Dunav osiguranja”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari